Komentara: 12
Pregleda: 3125
Foto

PU „Naša radost“ realizuje još jedan „Erasmus" projekat

20.01.2022. u 14:23h
Izvor: Subotica.com
Predškolska ustanova „Naša radost“ domaćin je radionica u okviru Erazmus projekta "If no art, no innovation", u kojima učestvuju vaspitači iz Turske, Litvanije, Latvije, Bugarske, Hrvatske i Srbije.
PU „Naša radost“ realizuje još jedan „Erasmus" projekat

Tokom ovog projekta fokus je na vezi između matematike i umetnosti.

- PU „Naša radost“ trenutno ima šest aktivnih projekata. Osnovna tema ovog projekta je da istražujemo i da dokažemo da postoji konkretna veza između umetnosi i matematike. Znamo da je Anštajn bio fizičar i matematičar, a uz to i sjajan muzičar, Leonardo da Vinči takođe je bio slikar ali i naučnik iz raznih oblasti - objašnjava Nataša Vrapčević, vaspitač u PU „Naša radost“. – U radu sa predškolskom deco, umetničke radionice razvijaju njihovu kreativnost i naučno razmišljanje. Ovo je razmena znanja i iskustva i u svakoj od država će se odvijati ovakve radionice.

PU „Naša radost“ realizuje još jedan „Erasmus" projekat

Vaspitači iz Subotice predstavili su kolegama „marbel“ odnosno mermernu tehniku.

- U njoj deca jako uživaju jer uz pomoć matematike možemo da stvorimo  razna umetnička dela. Koriste se obični materijali koje ima svaka kuće, treba malo mleka, deterdženta za suđe, pipeta ili špric za boju. Kada se boje pomešaju u to se  uroni papir a kada se on osuši dobijamo pravo umetničko delo nalik na dela Kandinskog – dodaje vaspitačica Nataša Stojić iz vrtića „Šumice“. – Deci je uvek zanimljivo kada vide svojih ruku delo. Matematika je tu da sve sastojke koje mešamo merimo u menzurama i čašicama.

PU „Naša radost“ realizuje još jedan „Erasmus" projekat

Među učesnicima radionice je i Vanesa Šćulac iz Rijeke, koja je treći put u Subotici.

- Do sada smo u Hrvatskoj radili povezivanje umetnosti i prirode i u Litvaniji umetnost i naučna područja. Jako nam j zanimljivo, pazimo na epidemiloške mere, ali zajedno učimo i stvaramo evropska znanja. Deci je to jako zanimljivo, postaju otvoreniji, zanimaju ih druge zemlje, tražimo način koji je najbolji za decu i rad sa njima.

PU „Naša radost“ realizuje još jedan „Erasmus" projekat

Izvor: Subotica.com
Radionica “If no art, no innovation” Radionica “If no art, no innovation” Radionica “If no art, no innovation” Radionica “If no art, no innovation” Radionica “If no art, no innovation” Radionica “If no art, no innovation” Radionica “If no art, no innovation” Radionica “If no art, no innovation”
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 3125
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.