Komentara: 4
Pregleda: 2648

Prvo uplata poreza, pa isplata plate

18.10.2011. u 17:23h
Izvor: RTV Yueco
Prvo uplata poreza, pa isplata plate

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Midrag Ðidić izjavio je Tanjugu da to ministarstvo priprema izmenu propisa na osnovu kojih će firme biti u obavezi da uplate doprinose za penziono, zdravstveno i socijalno osiguranje pre nego što isplate zarade zaposlenima.

Ðidić je rekao da će ta obaveza, "zaživeti" od početka iduće godine, zahvaljujući izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji. "To značiti da firme neće moći da isplate plate, ukoliko pre toga ne uplate doprinose", objasnio je on. Tu obavezu u praksi će primeniti poslovne banke, umesto Poreske uprave koja sada kontroliše uplatu doprinosa. Ðidić je naveo da vlada još nije usvojila izmene pomenutog zakona, pa tako nije ni moguće da odredbe počnu da se primenjuju od 1. novembra - datuma koji se ovih dana navodili neki mediji.

Predlog izmena zakona treba prvo da razmotre druga ministarstva, da ga potom prihvati vlada, a posle toga usvoji Skupština Srbije, kazao je državni sekretar.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2648
Povezane teme

isplata zarade

uplata doprinosa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.