Komentara: 0
Pregleda: 1575

Prvi Virtualni dani karijera i znanja u regionu

06.07.2010. u 14:33h
Izvor: Infostud
<p>Subotička kompanija Infostud u saradnji sa najvećim regionalnim portalima za zapo&scaron;ljavanje i regrutaciju posao.ba iz Bosne i Hercegovine i moj-posao.net iz Hrvatske, od 13 do 20. oktobra 2010 organizovaće prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja.</p>
Prvi Virtualni dani karijera i znanja u regionu

Tokom te nedelje na prvom regionalnom Virtualnom danu karijera i znanja predstaviće se najuspešniji poslodavci iz regiona koji imaju potrebe za novim zaposlenima ali i edukativne ustanove od kojih će posetioci saznati sve o mogućnostima dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja. Cilj ovako velikog projekta je povećanje stepena zaposlenosti i obrazovanja u Srbiji ali i predstavljanje regiona kao celine u ekonomskom smislu kroz jačanje međusobne saradnje kompanija sa ovih prostora uz korišćenje najsavremenijih tehnoloških dostignuća.

Virtualni dan karijera i znanja održaće se na adresi dankarijera.com na kojoj će biti postavljen 3D virtualni izložbeni prostor, a koji će omogućiti interaktivnu komunikaciju između posetilaca i poslodavaca i edukativnih ustanova. Posetioci će moći da jednostavno i brzo, potpuno besplatno, pregledaju ponudu otvorenih radnih pozicija izlagača, te putem mogućnosti chat-a opušteno razgovarati sa vodećim ljudima iz kompanija i edukativnih. Sajam će posetiocima dati uvid u najnovije trendove na tržištu zapošljavanja ali i skrenuti pažnju na važnost ulaganja u obuku i obrazovanje u postizanju uspeha u traženju posla i karijeri.

Šef Infostudovih sajtova za zapošljavanje i HR, Sonja Kmezić, komentariše pokretanje regionalnog projekta:

„Ovo je odlična prilika za ljude iz cele Srbije i regiona, kako nezaposlene tako i one koji žele da promene posao. Virtualni sajam nema ni prostornih ni vremenskih ograničenja jer će aplikacija će biti aktivna punih 8 dana, 24 časa dnevno i pristupaće joj ljudi iz cele Srbije ili gde god se nalaze, što je uvek problem za ljude iz unutrašnjosti kada se radi o klasičnim sajmovima. Sa druge strane, ovo je retka prilika za poslodavce ne samo da pronađu kvalitetne zaposlene, već i da se brendiraju regionalno kao savremene, uspešne kompanije i dobri poslodavci. Prilika koju svakako ne treba propustiti."

Kompanije i edukativne ustanove će, na prvom regionalnom Virtualnom danu karijera i znanja, moći da se predstave na jedan od tri načina, od kojih svaki pruža različite mogućnosti prezentacije. Ono što je dodatna velika prednost ovog sajma u odnosu na klasične sajmove jeste ta što je izlagačima na raspolaganju i velika medijska promocija kroz sve vrste medija u Srbiji i/ili u regionu, u zavisnosti od vrste štanda za koju se odluče. Kako bi se i u sklopu Virtualnog dana karijera i znanja osigurao i direktni kontakt s poslodavcima i kandidatima, Infostud sa svojim partnerima planira i organizovanje i velikog broja koordiniranih pratećih akivnosti kao što su radionice i okrugli stolovi čiji je cilj savetovanje zainteresovanih o mogućnostima zaposlenja, pomoć i priprema za traženje posla i odabir dodatne profesionalne edukacije i građenje karijere.

Prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja, za sada, medijski podržavaju Radio S i Ekonom:east media group a podrška se očekuje i od najvećih medija u Srbiji i regionu. Takođe, značaj projekta je prepoznalo i Ministarstvo rada i socijalne politike, a očekuje se podrška najviših državnih institucija u sve tri države. 

Izvor: Infostud
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1575
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.