Komentara: 0
Pregleda: 5898

Prvi radnici Norma group prošli obuku u Poljskoj

04.08.2011. u 17:03h
Izvor: RTV Yueco
Prvi radnici Norma group prošli obuku u Poljskoj

Prvih nekoliko desetina radnika fabrike delova za automobilsku industriju "Norma group" prošlo je obuku u Poljskoj. Troškove obuke subvencioniše Nacionalna služba za zapošljavanje, dok će Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA subvencionisati sa po 5.000 evra otvaranje svakog od 357 radnih mesta u narednih nekoliko godine. Delegacije SIEPA posetila je juče ovu fabriku.

Od 40 radnika koliko ih je trenutno zaposleno u kompaniji "Norma grupa" u Subotici, njih 30 je došlo sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Subotica, a jedan deo njih svoje biografije je predao na jednom od sajmova zapošljavanja. Oni su prošli obuku u Poljskoj, a Nacionalna služba za zapošljavanje će troškove obuke subvencionisati sa 900 evra po zaposlenom.

Predstavnici Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA boravili su juče u fabrici Norma grupa kako bi se uverili na licu mesta u do sada učinjeno na otvaranju pogona u kojem će radno mesto u naredne tri godine pronaći 357 radnika. Otvaranje svakog od tih radnih mesta, SIEPA je subvencionisala sa 5.000 evra.

Investicija je vredna 11,2 miliona evra, a proizvodi "Norma grupe" iz Srbije biće plasirani na evropsko tržište. Za izgradnju nove fabrike "Norma grupe", koja je vodeći svetski proizvođač i distributer auto delova za brojne proizvođače automobila kao što su Folksvagen, Audi, Pežo, Sitroen, gradska uprava je obezbedila besplatno zemljište. Ugovor o izgradnji fabrike "Norma grupe" u Subotici potpisan je prošlog septembra. "Norma grupa" trenutno ima 12 fabrika širom sveta, a u Istočnoj Evropi poseduje pogone samo u Poljskoj i Češkoj, sa ukupno 3.400 radnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5898
Povezane teme

fabrika Subotica

norma group

siepa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.