Komentara: 6
Pregleda: 7032

Prvi maj u Kanjiži

03.05.2013. u 17:46h
Proslava prvog maja u Kanjiži, koja se odvijala u samom centru ovog potiskog naselja, uz vrlo bogat program i odličan koncert, grupe Hari Mata Hari, privukla je oko 10 hiljada posetilaca, dok je na samom koncertu bilo oko 7000 ljudi.
Prvi maj u Kanjiži

Prema rečima Kanjižana, ovoliko ljudi nikada nije bilo ni na jednoj manifestaciji u ovom gradiću. I zaista, prema registarskim tablicama na automobilima, u Kanjižu su doputovali gosti iz cele Vojvodine, ali i iz mnogih delova Srbije.

Tokom popodneva, osim gastronomskih specijaliteta, kao što su tiska riblja čorba, teleći i ovčiji gulaš, potiska vina i bačka rakija, posetioci su mogli da uživaju u kulturno umetničkim programima i u pravoj vojvođanskoj muzici. Na velikoj bini, postavljenoj na Glavnoj ulici, ređali su se srpski i mađarski tradicionalni plesovi, nakon kojih su nastupali potiski tamburaši, kanjiški harmonikaši i mađarski svadbarski orkestri. Posetioci su imali prilike i da uživaju i u vašaru rukotvorina, a ovakvih štandova je bilo tridesetak.

Prema rečima organizatora, izlagači su precizno birani, kako bi gostima predstavili ono što je zaista najbolje u Kanjiži, pa su bile izložene i rukotvorine i kanjiški specijaliteti od mangulice i kozjeg sira. Organizatori nisu zaboravili ni najmlađe, pošto su za njih bili pripremljeni zabavni parkovi.

Prvi maj u Kanjiži

Najveća atrakcija prvog maja u Kanjiži svakako je bio veliki koncert grupe Hari Mata Hari, na kom su se mogli čuti najveći hitovi ove grupe. Kanjižani su se pokazali kao dobri domaćini i po raspoloženju na koncertu, pa je i sam Hari Varešanović nekoliko puta prokomentarisao da su emocije bile fenomenalne.

Za vreme koncerta se desila i prosidba, kada se na binu popeo mladi kanjiški vatrogasac i zaprosio svoju dugogodišnju devojku, a ona ovakvu prosidbu nije mogla da odbije.

Nakon koncerta, koji je trajao nešto više od dva sata, mlađi deo publike je imao prilike da se zabavlja uz dj-eve radija As Fm, a žurka se nastavila sve do dva časa iza ponoći.

Prema rečima organizatora, troškovi cele organizacije su iznosili 2 miliona dinara, koji su izgdvojeni iz opštinskog budžeta, ali zbog učešća velikog broja privrednih subjekata, ugostiteljskih objekata i naravno zbog velike posete, ovaj iznos se višestruko vratio. Osim ovoga, manifestacija je imala cilj i da vrati Kanjižu među popularne turističke destinacije, pa je ovo samo početak realizacije nove strategije posvećene manifestacionom i kulturnom turizmu.

 

u nastavku pogledajte preko 70 fotografija

1. maj u Kanjiži (koncert: Hari Mata Hari) 1. maj u Kanjiži (koncert: Hari Mata Hari) 1. maj u Kanjiži (koncert: Hari Mata Hari) 1. maj u Kanjiži (koncert: Hari Mata Hari) 1. maj u Kanjiži (koncert: Hari Mata Hari) 1. maj u Kanjiži (koncert: Hari Mata Hari) 1. maj u Kanjiži (koncert: Hari Mata Hari) 1. maj u Kanjiži (koncert: Hari Mata Hari)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 7032
Povezane teme

prvi maj

kanjiža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.