Komentara: 1
Pregleda: 3948

Prvenstvo evrope u Pikadu

10.03.2009. u 21:13h
Izvor: Subotičke novine
Prvenstvo evrope u Pikadu

Subotica spremno čeka početak Prvenstva Evrope u pikadu, koje se na severu Bačke održava 13. i 14. marta. Tu će se okupiti preko 300 takmičara iz dvadesetak zemalja, a kako ističe Nenad Stevović, predsednik Pikado saveza Vojvodine, Srpske pikado unije te Organizacionog odbora, biće to prava promocije tog sporta i potencijala Subotice.

- Sedište pikada u Srbiji jeste Subotica, pa je zaista dobro što smo uspeli da dobijemo organizaciju jednog od turnira Prvenstva Evrope. Nalazimo se među domaćinima, poput Praga, Bratislave, Zadra, Luksemburga i Pariza, i velika nam je čast što ćemo u atrijumu hotela "Galerija" ugostiti najbolje igrače pikada u Evropi i ujedno promovisati Suboticu kao značajnu sportsku i turističku destinaciju - kazao je Nenad Stevović pred predstojeće takmičenje.

Takmičenje će se odvijati u dve kategorije, a to su 501 double out i kontra kriket u muškoj i ženskoj konkurenciji, a predviđene su i dve promotivne discipline.

Da je elektronski pikado sport koji postaje sve značajniji - ističe i sam Stevović, koji je naveo da je on brzo evoluirao iz kafanskog u prave sportske okvire.

- Pikado više nije kafanski i restoranski sport. Ovo je prava prilika da se poslednje pristalice tog vida pikada razuvere. Pikado je zaista napredovao u evropskim okvirima, ali i kod nas. Po svemu sudeći, ni olimpijada nije daleko. Na predstojećim OI pikado će, verovatno, biti jedan od promotivnih sportova, a verujem da će Srbija uskoro dobiti nosioce olimpijskih medalja u elektronskom pikadu.

Podršku velikom takmičenju daje i grad Subotica, kao i Sportski savez Subotice, čiji je predsednik Milan Mileusnić istakao:

- Subotica je uvek bila poznata kao grad sportova, a nova potvrda jeste predstojeće takmičenje, koje postavlja pikado u žižu interesovanja. Sigurno je da ćemo maksimalno doprineti tome da takmičenje bude što bolje organizovano, jer je to ujedno i prava prilika da Subotica promoviše sportske, turističke i sve ostale vrednosti.

 

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3948
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.