Komentara: 0
Pregleda: 3150

Prve laste na aerodromu Subotica

26.04.2011. u 17:57h
Izvor: Aeroklub "Ivan Sarić"
Prve laste na aerodromu Subotica

Pored činjenice da se prve laste još nisu vratile u naš kraj. Aero klub ,,Ivan Sarić'' iz Subotice može da se pohvali svojim prvim lastama.

Nakon objavljenog početka prolećne sezone programa ,,Izleti na aerodrom Subotica'', koji je u sklopu projekta ,,Feniks'', aerodrom je posetilo četiri grupe učenika iz subotičkih osnovnih škola.

Prve laste su bila deca iz osnovnih škola: Ivan Goran Kovačić, Ivan Militinović i dve grupe iz škole grof Sečenji Ištvan u periodu od 18.-21.04.2011.g.

Od ove četiri grupe učenika, tri grupe su prvi put učestvovale u programu ,,Izlet na aerodrom Subotica. Učenici četvrte grupe, su takođe, kao prvaci prvi put učestvovali u već pomenutom programu, dok su njihove učiteljice već naši stari poznanici.

Deca su se u toku boravka na aerodromu upoznala sa sadržajem sportskog aerodroma Subotica.

Nakon obilaska aerodroma, deca su pogledala jedan krtak film. Film je sniman na aerodromu Subotica a deca su imala priliku da vide jedan letački dan.

Nakon pogledanog filma deca su se upoznala sa izgradnjom aerodroma, sa aero klubom, njegovom organozovanošću i biografijom Ivana Sarića.

Nakon teoretskog dela deca su pristupila delu programa koji im je pružio jedinstvenu priliku da pipnu i da sednu za komande prave: jedrilice, motornog zmaja i i da stave na sebe pravi padobran.

U igri je bilo veoma veliko nestrpljenje i oduševljenje.


Slike sa dešavanja možete da pogledate u našoj galeriji.

Izvor: Aeroklub "Ivan Sarić"
Postavljeno pre 13 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 3150
Povezane teme

aeroklub ivan sarić

paraglajding

jedrilica

Aerodrom Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.