Komentara: 2
Pregleda: 6768

Prva pomoć i zvanično obavezna od 18. septembra

24.08.2011. u 16:22h
Izvor: RTV Yueco
Prva pomoć i zvanično obavezna od 18. septembra

Ako kupite strani automobil sa originalnim kompletom prve pomoći, saobraćajni policajac u Srbiji od 18. septembra će imati pravo da vam naplati kaznu od 3.000 dinara, što neće biti slučaj jedino ako u prtljažniku imate novu pomoć proizvedenu po domaćem standardu, piše Blic.

Pravilnik o tehničkim uslovima za vozila usvojen je prošle godine u septembru, a vozači su imali rok od godinu dana da nabave nove komplete prve pomoći.  Od tada se u javnosti provejavale različite informacije, a u poslednje vreme se moglo čuti i da će vozači morati da kupe nov komplet, ako iz prethodnog upotrebe samo zavoj.  

Komplete će biti moguće dopunjavati, pa će svaku gazu ili zavoj koji potroše, vozači moći da kupe u apoteci - kaže za “Blic” pomoćnik ministra za infrastrukturu, zadužen za bezbednost saobraćaja Dragan Jovanović. 

Kompleti u maloprodaji koštaju od 1.900 do 2.400 dinara, a dozvolu za proizvodnju imaju “Galenika”, “MBS Tehno” i “Mediteks”, te slovenačka “Tosama”, turski “Evropalek” i “Karanko” iz Kine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6768
Povezane teme

saobraćajna policija

prva pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.