Komentara: 15
Pregleda: 5260

Protestna vožnja taksista

23.03.2012. u 20:46h
Protestna vožnja taksista
Oko 300 taksista je danas od 11 do 13 časova protestnom vožnjom kroz grad pokušalo da skrene pažnju na svoje probleme. Kako su i najavili iz Saveza taksi udruženja Subotice u sredu, pošto nije bilo pomaka u razgovorima sa lokalnom samoupravom, taksisti su se odlučili na protest. Gradonačelnik poručuje da je od taksista traženo nekoliko dana da sačekaju sa protestom, ali da lokalna samouprava nije naišla na razumevanje.

Već više od pola godine predstavnici Saveza taksi udruženja Subotice vode razgovore sa lokalnom samoupravom oko rešavanja njihovih problema, ali bez značajnijeg pomaka, po rečima predstavnika ovog udruženja. Naime, taksisti od grada traže da se reši problem oko primene cena i kontrole najniže propisane cene taksi usluga, koje se ne pridržavaju sva taksi udruženja i privredna društva koja obavljaju ovu delatnost. Takođe, taksisti traže da se reši problem korišćenja taksi stajališta, to jest da se onemoguće pojedina taksi udruženja da zakupljuju parking mesta i proizvoljno stvaraju taksi stajališta, bez odobrenja grada. Takođe, taksisti traže rešavanje problema pitanje rent-a-car auto taksija, tj. onemogućavanje privrednih društava da iznajmljuju privatnim licima automobile i da rade “na crno” bez plaćanja doprinosa državi.

Iz lokalne samouprave poručuju da imaju dobru komunikaciju sa taksi udruženjima , ali smatraju današnju protestnu vožnju nepotrebnom jer su bili zamoljeni da sačekaju nekoliko dana, kada bi se razgovori nastavili, što taksisti nisu prihvatili, a gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić kaže da za takvo ponašanje ne nalazi opravdanje.

Iz Saveza taksi udruženja najavljuju nastavak protesta i za narednih 14 dana, ukoliko ne dođe do pomaka u razgovorima sa lokalnom samoupravom. Oni će i u ponedeljak od 11 do 13 časova krenuti od Buvljaka, preko ulica Matka Vukovića, Borovom , Zmaj Jovinom, zatim ulicom Đure Đakovića, niz Senćanski put do Bajnatske, Beogradskim putem do Maksima Gorkog i Štrosmajerovei opet u krug do 13 časova.

Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 15
Pregleda: 5260

Povezana vest

Povezane teme

cene taksija

taxi udruženje

taksi udruženje

taxi subotica

štrajk taksista

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.