Komentara: 1
Pregleda: 2170

Protest u ulici Ivana Gorana Kovačića

25.11.2008. u 15:36h
<p>Stanovnici ulice Ivana Gorana Kovačića juče su se okupili kako bi sprečili izgradnju parkinga na zelenoj povr&scaron;ini. U Mesnoj zajednici &ldquo;Centar 3&rdquo; kažu da su znali će se graditi parking, ali samo ispred Osnovne i srednje specijalne &scaron;kole &ldquo;Žarko Zrenjanin&rdquo;, a ne da se uni&scaron;tava zelena povr&scaron;nina za nova parkirali&scaron;ta.</p>
Protest u ulici Ivana Gorana Kovačića

U “Parkingu” tvrde da se sve radi po planu i projektu.Stanovnici ulice Ivana Gorana Kovačića ne žele da nova parkirališta blizini.Oni tvrde da ta ulica treba da bude zatvorena za saobraćaj i da nisu znali da će da se grade nova mesta za parking.U Mesnoj zajednici “Centar 3” kažu da je bilo dogovoreno da se ulica uredi i produži parking sa desne strane ulice.Radovi su počeli, a niko nije obavestio građane ili mesnu zajednicu.Javno komunalno preduzeće “Parking” nova 22 parking mesta u pomenutoj ulici gradi u skladu sa Planom detaljne regulacije, koji je izradio Zavod za urbanizam. Pre usvajanja, plan je bio mesec dana na javnom uvidu. Parkirališta se grade na zahtev direktorke Osnovne i srednje škole “Žarko Zrenjanin”.Sve potrebne dozvole za gradnju su dobijene. Planom detaljne regulacije za taj deo grada je i predviđeno da se javna površina sa leve strane ulice uredi i izgradi.Kada budu završeni radovi na izgradnji parkirališta ulica će biti zatvorena za saobraćaj. Biće izgrađena pešačka staza, a postaviće se i prepreke kako automobili ne bi prolazili tim pravcem.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2170
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.