Komentara: 0
Pregleda: 2063

Prostor i zgrada kao sećanje

20.11.2013. u 17:28h
Izvor: RTV City
Danas je najavljena izložba pod nazivom „Memorija prostora” koja će biti otvorena sutra u Galeriji moderne umetnosti Likovni susret. Biće izloženi radovi petoro mladih umetnika: Mladena Bizumića,Ivane Ivković, Ane Krstić, Maje Rakočević Cvijanov i Saše Tkačenko. U pitanju su dela konceptualne umetnosti, sajt specifik radovi koji se stvaraju u prostoru i mestu i čine umetničko delo.
Prostor i zgrada kao sećanje

Fotografija, zvuk i video, pa čak i skulptura, ukazuju na lokacije ili scene u kojima se doživljava neki događaj, uz napomenu da status i uloga svakog elementa zavisi od pozicije i stava posmatrača. Upravo o tome ćemo moći suditi na izložbi „Memorija prostora” koja se sutra otvara u 18 časova u Modernoj galeriji Likovni susret i koja će bti dostupna do sredine januara iduće godine. Izložbu će otvoriti Branislav Dimitrijević profesor istorije i teorije umetnosti na Visokoj školi za likovnu i primenjenu umetnost u Beogardu uz prigodan govor autora izložbe,kustoskinje Nele Tonković.

Izložbu će pratiti bogat i sadržajan prateći program koji obuhvata radionice za decu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, zatim,konkurs za učenike srednjih škola na temu stripa, kao i foto ili video zapisa, pričaonicu za korisnike Gerontološkog centra, i ono što je itekako zanimljivo i korisno, jeste vođenje kroz izložbu sa istoričarkom umetnosti, kustoskinjom, Nelom Tonković i umetnicima izlagačima, svakog utorka i četvrtka od 17 časova. I još jedan kuriozitet ove izložbe je da Likovni susret otvoreno poziva sve građane da od 25.novembra do 25. januara 2014. godine koji imaju neku svoju fotografiju, sećanje iili priču vezanu za palatu Rajhl, da se jave Galeriji.

Izvor: RTV City
Najava izložbe pod nazivom „Memorija prostora” Najava izložbe pod nazivom „Memorija prostora” Najava izložbe pod nazivom „Memorija prostora” Najava izložbe pod nazivom „Memorija prostora” Najava izložbe pod nazivom „Memorija prostora” Najava izložbe pod nazivom „Memorija prostora” Najava izložbe pod nazivom „Memorija prostora” Najava izložbe pod nazivom „Memorija prostora”
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2063
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.