• Pregleda: 5005

Prošle godine u Subotici 985 teških krađa

Prošle godine u Subotici 985 teških krađa

Ako ste u Subotici prošle godine počinili krivično delo, šanse da budete otkriveni i uhapšeni, bile su 65%. Otprilike svaki treći prekršilac zakona, za sad izmiče pravdi. Malo ili puno ?

Statistika MUPa Srbije za prošlu godinu, kaže da su najbezbedniji gradovi : Prijepolje (77%), Prokuplje (74%) i Pirot (79%), u kojima je zabeleženo najmanje kriminala a i policija je bila najefikasnija.

Po broju teških krađa u prošloj godini, Subotica zauzima visoko treće mesto (985 teških krađa), iza Novog Sada (3402) i Beograda (10 579). Usporedbom broja stanovnika Beograda i Subotice, nameće se zaključak da je u ovom segmentu bezbednosti, Beograd bezbedniji od Subotice. Ako je za utehu, procenat rešenih slučajeva je u prestonici 10% niži nego kod nas.

U Srbiji na svakih pet minuta jedno krivično delo (Izvor: Politika)

 

Izvor: Grad Subotica portal

povezane teme

1
Rokford Odgovori
Da i da ne pricamo koliko ih nece prijaviti kradju jer policija svakako ne radi nista, pa koliko puta policija nece ni da zavede kradje, ili pokusaj kradje iako je obavezan sve da zaobelezi. a istrage se svedu na to da piljuckaju pice sa klikinjama u kaficama. Ako nekog uhvate vec se zma uglavnom ko su ti koji rade kradje onda ih u malom roku ispuste jer jos nisu osudjeni a oni dotle i dalje kradu +nas zakon ako nemas platu ukradi sebi toliko zakonito je :D Kradja je kradja ne bi trebalo da se stavi granica do koliko. Ovim zakonom su samo bogatasi zasticeni. Ako ukrade mercedes kradja ako stojadina nije :) Ali ako saobracajac zaustavi za glupost i naplati kaznu onda tih 5000mora isplatitit sta bi bilo da no ne platimo pa nije dostigo vrednost od 16000.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.