Komentara: 22
Pregleda: 5006

Proslavljen rođendan LSV u Subotici i na Paliću

16.07.2011. u 19:36h
Izvor: RTV Yueco
Proslavljen rođendan LSV u Subotici i na Paliću

Liga socijaldemokrata Vojvodine svoj 21. rođendan proslavila je sinoć u Subotici i na Paliću defileom više od 1.000 članova i simpatizera s vojvođanskim zastavama. Dvadeset jednu godinu se okupljamo i govorimo jedno te isto, a kad bismo pokušali da sve što smo do sada rekli sažmemo u jednu reč, ta reč bi bila Vojvodina, rekao je sinoć u Subotici, povodom 21. rođendana Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) njen predsednik Nenad Čanak. Nakon defilea ulicama Subotice i govora Nenada Čanka na Trgu Cara Jovana Nenada , usledila je rođendanska žurka na Paliću.

Defileom više od 1.000 članova i simpatizera s vojvođanskim zastavama centrom Subotice obeležena je 21 godina postojanja i političkog delovanja Lige socijaldemokrata Vojvodine. Na trgu slobode u Subotici, lider ove stranke Nenad Čanak osvrnuo se na njihove početke rečima da je upravo na ovom trgu pre dvadeset godina, LSV sa svim dobrim ljudima zidala bedem ljubavi i tražila da prestane ludilo među ljudima. Dvadeset i jednu godinu se nismo osvrtali na to ko je koje vere, ko je koje nacije. Dvadeset jednu godinu nismo dozvolili da nas ludilo koje nas je plavilo uđe među nas. Nikada to nećemo dozvoliti, poručio je Čanak. Kako je ranije najavljeno, organizacija proslave je poverena Subotičkom odboru "uvažavajući dosadašnje rezultate delovanja subotičke organiztacije LSV-a".

LSV je osnovana 14. jula 1990. godine u Novom Sadu kao oštri kritičar režima Slobodana Miloševića, a od oktobarskih promena učestvuje u vlasti na svim nivoima, bilo direktno ili kao spoljna podrška. Nakon prošlih izbora LSV je osvojila po pet mandata u Narodnoj skupštini Srbije i pokrajinskom parlamentu, kao i 60 odborničkih mesta u većini vojvođanskih opština. Zalaže se za punu autonomiju Vojvodine, vraćanje njene imovine, regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, lustraciju i restituciju. U Subotici LSV trenutno nije parlamentarna stranka, ali je na poslednjim izborima za Skupštine Mesnih zajednica osvojila 10% glasova i mandata.

Nakon defilea ulicama Subotice i govora Nenada Čanka , usledila je rođendanska žurka na Paliću, gde su se ligašice i ligaši uz prisustvo prijatelja i gostiju zabavljali do kasno u noć. Na samom početku rođendanke proslave organizovan je i desetominutni vatromet.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 5006
Povezane teme

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

rođendan lsv

nenad čanak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.