Komentara: 2
Pregleda: 8578

Proslavljen dan MZ Novi Žednik

20.06.2016. u 17:50h
Izvor: TV Subotica
Mesna zajednica Novi Žednik proslavila je juče svoju slavu Duhove ili Svetu Trojicu, ujedno i Dan Mesne zajednice. Proslavi su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, sveštenstvo i meštani. Proslava Svete Trojice počela je u petak, a u naredne dve nedelje održaće se brojne kulturne i sportske manifestacije.
Proslavljen dan MZ Novi Žednik

U Novom Žedniku živi oko 2.500 stanovnika, pretežno starijih lica. Iako se nalaze nedaleko od grada, i u blizini Koridora 10, stanovnici sela svakodnevno se sureću sa komunalnim problemima, putnom infrastrukturom,  smetlištem kao i sa nezaposlenošću. Novo rukovodstvo mesne zajednice čini velike napore u rešavanju ovih problema, pripremljena je lista prioriteta i realizacija određenih projekata očekuju se u toku godine. Jedan od završenih projekata je industrijska zona u okviru koje je izgrađen silos za skladištenje žitarica.

Uprkos mnogim poteškoćama i odlivu mladih u gradove i inostranstvo, stanovnike MZ Novi Žednik krasi jedinstvo i solidarnost koja se ogleda u zajedničkoj akciji završetka izgradnje pravoslavnog hrama, kao i finansiranja sportskih društava koje okupljaju veliki broj mladih. Jedna od aktivnih organizacija u naselju je i Gerontološki klub koji se zajedno sa rukovodstvom mesne zajednice uključio u razvoj oblasti socijalne zaštite uz veliku podršku lokalne samouprave.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 8578
Povezane teme

novi žednik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.