Komentara: 0
Pregleda: 3827

Proslavljen Dan Dužijance

16.08.2011. u 15:39h
Izvor: RTV City
Proslavljen Dan Dužijance
Dan Dužijance, 15. avgust zvanični praznik bunjevačke nacionalne manjine, obeležen je svečanom proslavom u Velikoj većnici Gradske kuće.

Bunjevačka nacionalna manjina proslavu svog zvaničnog praznika započela je defileom okupljenih bunjevačkih istitucija, pripadnika bunjevačke zajednice i sa svojim gostima u svojim tradicionalnim nošnjama i obeležjima, od bunjevačke matice do gradske kuće gde se održala akademija sa kulturno-umetničkim sadržajem Bunjevačke zajednice.

Branko Pokornić, pred. Nacionalnog saveta bunjevačke Nacionalne manjine, istakao je da su Bunjevci, kao nacionalna manjina u R Srbiji, istakli Dužijancu kao svoj nacionalni praznik, za čega je dobijena saglasnost Saveta R Srbije za nacionalne manjine, upravo zato što Dužijanca označava završetak jednog teškog rada kao što je kosidba žita.
Njegovu kompletnu izjavu pogledajte u nastavku, u video prilogu.
Dan Dužijance
Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3827
Povezane teme

bunjevci

bunjevci subotica

stota dužijanca

dužijanca subotica

branko pokornić

100 godina dužijance

dan dužijance

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.