Komentara: 0
Pregleda: 2242
Foto

Prosečan broj požara u Subotici

09.07.2014. u 17:13h
Izvor: RTV Studio B
Iako je u poslednje vreme u Subotici bilo nekoliko požara koji su privukli pažnju javnosti, kao što je zgrada Bolnice, bivša zgrada Radio Subotice i još neki, broj požara se nije povećao u odnosu na mesečni prosek za ovo doba godine.
Prosečan broj požara u Subotici

Godišnji prosek je između 750 i 800 požara, dok je ove godine, zaključno sa jučerašnjim danom, broj požara dostigao brojku od 360. Ipak, vatrogasci sa dugogodišnjim iskustvo ističu da ne pamte da su imali požar kao onaj u bivšoj zgradi Radio Subotice. Toplota i velika koncentracija dima umalo da je onesposobila vatrogasce da do kraja izvrše svoj zadatak, ali su na svu sreću uspeli.

Zlatko Tumbas već 28 godina radi kao vatrogasac i za sve ove godine kaže da se nije susreo sa situacijom kao što je bio požar u bivšoj zgradi Radio Subotice. Drvena konstrukcija krova prekrivena limom toliko je podigla temperaturu i stvorila gust dim da su vatrogasci jedva prišli najkritičnijoj tački. Iako su imali aparate sa kiseonikom, ni uz pomoć njih nisu mogli da dišu duže od nekoliko minuta. Zlatko to opisuje kao da su uskočili u zagrejanu rernu.

Osim te zgrade, nedavno se zapalio i deo Bolnice, zatim pekara u Teslinom naselju, garaže sa automobilima na Makovoj sedmici, kao i drugi požari koji nisu ovoliko izazvali pažnje u javnosti. Ipak po rečima vatrogasaca, ovaj broj požara nije ništa iznad proseka za ovo doba godine.

Tokom letnjeg perioda česti su požari na njivama i u toku žetve. Ti požari na otvorenom se veoma brzo šire pa vatrogasci moraju stalno biti u pripravnosti kako bi što pre stigli do mesta nesreće.

Izvor: RTV Studio B

Požar u bivšoj zgradi Radio Subotice

Požar u bivšoj zgradi Radio Subotice Požar u bivšoj zgradi Radio Subotice Požar u bivšoj zgradi Radio Subotice Požar u bivšoj zgradi Radio Subotice Požar u bivšoj zgradi Radio Subotice Požar u bivšoj zgradi Radio Subotice Požar u bivšoj zgradi Radio Subotice Požar u bivšoj zgradi Radio Subotice
Pogledaj ostale fotografije

Požar u subotičkoj bolnici

Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2242
Povezane teme

požar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.