Komentara: 0
Pregleda: 1656

Promocija zbirke Bele Durancija "Čudo u Kikindi" u Savremenoj galeriji

23.01.2020. u 11:01h
Izvor: Subotica.com
Promocija zbirke tekstova o TERRI autora Bele Durancija pod nazivom "Čudo u Kikindi" održaće se u petak, 24. januara, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 18 časova.
Promocija zbirke Bele Durancija "Čudo u Kikindi" u Savremenoj galeriji

Centar za likovnu i primenjenu umetnost TERRA je ustanova kulture u Kikindi. U svojoj osnovi, ovaj Centar ima dva segmenta – organizovanje Internacionalnog vajarskog simpozijuma u terakoti i organizaciju i priređivanje izložbi, a njegovi gosti do sada su bili mnogi ugledni umetnici iz zemlje i inostranstva.

Zbirka "Čudo u Kikindi" sadrži tekstove koje je Bela Duranci pisao od nastanka TERRE, odnosno od 1982. godine pa do danas. Promocija će se održati u petak, 24. januara, u Savremenoj galeriji Subotica, a pored autora zbirke, gost večeri biće i Zdenko Štricki, autor fotografija nastalih u TERRI. Moderator večeri biće Miroslav Jovančić, kustos Savremene galerije Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1656
Povezane teme

bela duranci

savremena galerija subotica

promocija publikacije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.