• Pregleda: 2931

Prolećna akcija čišćenja od ponedeljka u Železničkom naselju u Malom Radanovcu i na Makovoj sedmici

Akcija prolećnog čišćenja grada se odvija u vremenskom periodu od 16. marta do 26. maja prema rasporedu koji je prikazan u povezanoj vesti. Od ponedeljka akcija se nastavlja u Železničkom naselju, u Malom Radanovcu i na Makovoj sedmici.
Prolećna akcija čišćenja od ponedeljka u Železničkom naselju u Malom Radanovcu i na Makovoj sedmici

U okviru prolećne akcije čišćenja i uređenja grada, kontejneri za sakupljanje kabastog otpada još sutra će biti postavljeni u MZ "Novi Grad", kod škole 10. Oktobar – u Jakšićevoj ulici, na uglu Jahorinske i Prvog Ustanka, na uglu ulica Radeta Končara i Bolmanske, kod fabrike Buducnost-u Lošinjskoj ulici.

Već od ponedeljka akcija se nastavlja u MZ "Železničko naselje", MZ "Radanovac" i MZ "Makova sedmica".

U Mesnoj zajednici "Željezničko naselje" kontejneri će biti postavljeni 23. i 24. marta na uglu Majšanskog puta i Koste Trifkovića, zatim na uglu ulice Milutina Uskokovića i Jovana Mikića i na uglu Majšanski put i 51. Divizije.

U MZ "Mali Radanovac" u ponedeljak i utorak građani će moći da odlože kabasti otpad na uglu Ljube Šercera i Nađ Imrea- početak Nađ Imrea, zatim u ulici Lifke Šandora kod samoposluge i na uglu ulica B.Bartoka i Vuka Mandušića i na uglu ulica Turzo Lajoša i Otvorene.

Paralelno sa ove dve MZ akcija će biti održana (ponedeljak i utorak) i na Makovoj sedmici, preko puta MZ, pored trafike, u ulici Isidore Sekulić kod prodavnice „Banini“ i na početku Ljermontove ulice.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Pera Odgovori
Podrzavam ovakve akcije.
Da budemo primer i ocistimo celu Suboticu od smeca.
Gde mozemo da se prijavimo za volontiranje?
Mirko Odgovori
Podržavam ovu akciju i svake godine se nađe nešto što treba baciti, ali moram oštro da kritikujem Čistoću ovaj put, pošto su u Malom Radanovcu već danas postavljeni kontejneri za prikupljanje kabastog otpada. Ako je rečeno da će to biti u ponedeljak i u utorak, onda vas gospodo iz Čistoće molim da se i vi pridržavate tog rasporeda. Ima ovde i ljudi koji rade, a taj kabasti otpad nije baš neki put na izvolite, već se treba prethodno pripremiti, i ako je akcija bila najavljena za ponedeljak i pripreme za odlaganje izorganizovane za taj dan, onda smo sada praktično dovedeni u poziciju da nemamo vremena da pripremimo taj kabasti otpad. Izuzetno neprofesionalno od strane rukovodstva Čisstoće. Veliki plus za ovu akciju, ali još veči minus za organizaciju od strane rukovodstva Čistoće.
kume Odgovori
A na mestima gde se smece i inace ne odnosi nista!
tetka Odgovori
Akcija je sasvim u redu. Problem je samo sa sakupljačima sekundarnih sirovina koji prebiravajući i uzimajući ono što im treba iz kontejnera sve ostalo razbace i ostave oko kontejnera. Prošle godine su u mojoj MZ napravili taav haos da se kontejnerima nije moglo prići a kabastog otpada je bilo i na trotoaru i na kolovozu pa su stanari obližnjih kuća sakupljali razbacani otpad.
Tavankućanin Odgovori
Tavankut zaobiđite sa VAŠIM kontejnerima. Ima nas 4000 stanovnika i 4 kontejnera planirate doneti, i to na dobro znaninim lokacijama "tek da mu je tu, ali da mu ne smrdi". Ničija nije gorjela do zore, veli mudri Crnogorac i to reče uveče kada ujutru i bi tako.
easy58 Odgovori
ja sam pomislio da je neko privatno postavio kontener posle gradjevinskih radova, tako da zbog neuskladjenosti cistoce ostajem uskracen odnosenja tvrdog otpada
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.