Komentara: 0
Pregleda: 4636
Foto

Proleće stiglo u OŠ "Ivan Goran Kovačić"

01.03.2019. u 15:59h
Izvor: Subotica.com
Kauboji, gusari, princeze, veštice, klovnovi i mnogi drugi likovi iz detinjstva, "paradirali" su danas dvorištem Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić", u kojoj se odražao tradicionalni "Karneval proleća".
Proleće stiglo u OŠ "Ivan Goran Kovačić"

Manifestacija "Karneval proleća" pokrenuta je 2017. godine, na inicijativu Đačkog parlamenta škole, kako bi se na simboličan način obeležio ulazak u mesec u kojem se proslavlja Dan škole i početak novog godišnjeg doba - proleća. Prema rečima Nataše Mukić, nastavnice matematike i koordinatorke Đačkog parlamenta u OŠ "Ivan Goran Kovačić", manifestacija je u početku bila namenjena samo nižim razredima, da bi se ubrzo proširila na više razrede i nastavno osoblje.

- Ove godine smo želeli da motivišemo decu da zajedno sarađuju i naprave jedinstvene maske za svaki razred, te smo mogli da vidimo prvake kod kojih su se dečaci maskirali u gusare, a devojčice u veštice, zatim smo imali razrede sa kaubojima, doktorima, a osmaci, kao najstariji đaci, maskirali su se u muzičare. Takođe, uveli i smo jednu novinu, a to je ples u kojem učestvuje cela škola i mislim da je ovo sjajan način da se svi lepo provedemo, pevamo, igramo i, što je najvažnije, da se deca druže i budu kreativna - rekla je Mukić.

Proleće stiglo u OŠ "Ivan Goran Kovačić"

Maskenbal je oduševio najmlađe đake, koji su razdragano trčali po dvorištu škole, pokazujući jedni drugima svoje kostime. Milica Knežević, učenica drugog razreda OŠ "Ivan Goran Kovačić", maskirala se u princezu, ponosno noseći haljinicu, lepezu i cipelice, koje su se idealno uklapale u kostim.

- Volim maskenbal zato što mogu da obučem šta god poželim, zato što se svi družimo i možemo da vidimo u šta su se drugi maskirali, pa da sledeće godine možemo u to da se obučemo - iskrena je Milica. 

- Maskirala sam se u Pipi Dugu Čarapu zato što sam njoj najsličnija i zato što smo obe šašave na isti način. Ovo je druga godina kako učestvujem u "Karnevalu" i drago mi je što imamo priliku da se u našoj školi maskiramo i zabavljamo - kazala je Dejana Kovačević, učenica sedmog razreda OŠ "Ivan Goran Kovačić".

Proleće stiglo u OŠ "Ivan Goran Kovačić"

Kako je istakla direktorka škole Branka Bešlić, upravo je druženje cilj ove manifestacije, kako između učenika škole, tako i sa učenicima iz OiSŠ "Žarko Zrenjanin", Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović" i mališanima iz privatnih predškolskih ustanova, koji su bili gosti "Karnevala".  

- Našu školu pohađa oko 450 učenika i ovom manifestacijom smo pokazali da smo kao škola jedno, a kako je "Karneval proleća" pokrenut na inicijativu Đačkog parlamenta, pokazali smo da kao škola rado podstičemo i podržavamo inicijative i aktivizam svih naših učenika - poručila je Bešlić.

Izvor: Subotica.com
Karneval proleća Karneval proleća Karneval proleća Karneval proleća Karneval proleća Karneval proleća Karneval proleća Karneval proleća
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 4636
Povezane teme

Oš Ivan Goran Kovačić

maskenbal

karneval pod maskama

branka bešlić

karneval proleća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.