• Pregleda: 3032

Projekti za uvođenje kanalizacije i vodovoda

Projekti za uvođenje kanalizacije i vodovoda

Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” realizovaće nekoliko velikih investicionih projekata na uvođenju vodovoda i kanalizacije u prigradskim naseljima ove godine. Prioritet Vodovoda je izgradnja kolektora 2 i kolektora sedam, kako bi što više građana imalo čistu vodu i kanalizaciju.

Stanovnici Tavankuta i Ljutova godinama imaju problem sa pijaćom vodom, koju uzimaju iz bunara. Izgradnjom prve faze magistralne mreže od Subotice do Ljutova u dužini od 7940 m u iznosu od 85 miliona dinara umnogome će se poboljšati i kvalitet života oko 5.200 meštana. Ukupna vrednost investicije iznosi 250 miliona dinara.Vodovod je uz pomoć Sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu AP Vojvodina finansirao izradu Glavnog projekta snabdevanja vodom Tavankuta i Ljutova, koji sa lokacijskom dozvolom i dozvolom za gradnju iznosi oko 5 miliona dinara. Glavni projekat je odobren.

U planu je izgradnja sekudarne kanalizacione mreže u “Željezničkom naselju”. Na osnovu Glavnog projekta, potreban novac za realizaciju izgradnje kanalizacione mreže u delu pomenutog naselja iznosi 9.500.000 dinara, a finansira grad.Realizacijom ovog projekta rešava se problematika visokih podzemnih voda, plavljenja podrumskih prostorija, podrivanja temelja kuća, zasićenost septičkih rupa, plavljenja i prohodnosti ulica i odvođenja otpadnih i atmosferskih voda.

U toku je izrada Glavnog projekta i izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u ulici Albe Vidakovića u naselju Aleksandorovo.Glavni projekat sa odobrenjem za gradnju finansirao je Vodovod Subotica u iznosu od oko 100.000 dinara.Mesna zajednica će finansirati izgradnju kanalizacione mreže u ulici Albe Vidakovića, a cena izgradnje prema Glavnom projektu je oko 1.700.000 dinara.Ukupna dužina sekundarne mreže iznosi 150 m , a predviđeni materijal je PVC, prečnika od 250 mm.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
m7 Odgovori
vratite otetu vodu izgradjenu samodoprinosom na M7.odvukli ste za grad,bez dozvole i pitanja stanovnika m7,koji su izgradili postojeci bunar iz samodoprinosa,skidanjem sa plate i poreza.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.