Komentara: 0
Pregleda: 1944

Projekti medicinskih ustanova

11.11.2010. u 14:48h
Izvor: RTV Yueco
<p>Na sastanku Saveta za zdravstvo i socijalnu za&scaron;titu, koji je održan u &bdquo;Kolevci", predstavljeni su aktuelni projekti u Op&scaron;toj bolnici i Domu za decu &bdquo;Kolevka". Predstavljeni projekti uticaće na pobolj&scaron;anje usluga koje se pružaju korisnicima i tako podići ugled ove dve poznate medicinske ustanove u na&scaron;oj zemlji.</p>
Projekti medicinskih ustanova

Pored projekta u okviru IPA prekogranične saradnje sa Mađarskom, koji će sprovesti Odeljenje ginekologije, novina će biti i na odeljenju reanimacije. Planirana rekonstrukcija Odeljenja reanimacije iznosiće 43 miliona dinara, a tender će biti raspisan 2. decembra.

Uskoro se očekuje i akreditacija Kabineta za genetiku na čelu sa dr Jasminom Durković, koji će se baviti problemom porasta broja obolelih od malignih bolesti nakon bombardovanja 1999. godine. Uzorci će se uzimati sa Kosova, jer je to područje gde su korišćene bombe sa osiromašenim uranijumom. Direktorka Doma za decu "Kolevka", predstavila je projekat postizanja energetske efikasnosti koji ova ustanova sprovodi od 2004. godine, kada je su ugrađena 34 solarna kolektora. Donacijom, koju će dobiti narednih dana, trebalo bi da se dostigne zavidan stepen uštede energije.

Od 2004. do danas za ovu namenu je uloženo oko 40 miliona dinara, od kojih je 80 odsto obezbeđeno iz republičkog i pokrajinskog budžeta, dok su 20 odsto činila sredstva Kolevke.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1944
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.