Komentara: 13
Pregleda: 3372

Projekat zacevljenja otvorenog kanala na Prozivci stoji

26.03.2015. u 15:41h
Izvor: RTV Yueco
Pre pet godina pokrenuta je ideja da se zacevi otvoreni kanal u naselju Prozivka i od tada do danas ništa nije urađeno. Kanal je dugačak oko dva kilometra i vodi do gradske deponije.
Projekat zacevljenja otvorenog kanala na Prozivci stoji

Pre pet godine, nekadašnje Ministarstvo životne sredine  preko Fonda za zaštitu životne sredine obezbedilo je  3,8 miliona dinara za zacevljenje kanala i nakon sprovedene javne nabavke posao je dobila  beogradska firma “Ika konsalting”. Kasnije je  kasnije sporazumno raskinut ugovor, novac je preusmeren za poboljšanje kanalizacione mreže u Velikom Radanovcu, Makovoj sedmici i Željezničkom naselju. Rešenje ovog problema za mesnu zajednicu Prozivka je prioritet, dok Vodovod  za zacevljenje kanala nije izdvojio novac.

Neprijatni mirisi koji se šire po naseljima Bajnat i Prozivka, su samo jedan deo problema. Reč je o ekološkom i zdravstvenom problemu. Sa jedne strane, naselje je uređeno sa parkom, igralištem, basenom, ali leti kada građani žele da prošetaju, od neprijatnih mirisa ne mogu da dišu.

U subotičkom Vodovodu kažu da su upoznati sa problemom, ali na žalost ove godine nije izdvojen novac za rešenje problema. Neopodno je da se uradi revizija postojećih dokumenata, kako bi se videlo šta dalje. Sa druge strane, većina zemljišta je u privatnom vlasništvu u okolini kanala, tako da bi grad trebalo da je otkupi od vlasnika.

Deo kolektora III dugačak je 1700 metara i kanal se prostire od gradske deponije do Prečistača. Kanal odvodi atmosferske i otpadne vode direktno u Prečistač.  Planom detaljne regulacije za gradsku deponiju je predviđeno i zacevljenje kanala. U lokalnoj samoupravi kažu da zajedno sa sanacijom deponije i ovaj problem će biti rešen.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 3372
Povezane teme

naselje prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.