Komentara: 0
Pregleda: 1687

Projekat “Podrška lokalnim samoupravama u decentralizaciji društvenih delatnosti”

10.02.2011. u 19:01h
Izvor: RTV Yueco
Projekat “Podrška lokalnim samoupravama u decentralizaciji društvenih delatnosti”

U Subotici je potpisan Memorandum o saradnji između Stalne konferencije gradova i opština i Sombora, Sečnja, Ade, Bačke Topole, Kanjiže, kao i grada domaćina.

Projekt koji nosi naziv “Podrška lokalnim samoupravama u decentralizaciji društvenih delatnosti” trajaće dve godine i realizuje se uz podršku Norveške asocijacije lokalnih i regionalnih vlasti.

U naredne dve godine lokalne samoupave će pored razmene iskustava imati priliku i da kreiraju model decentralizacije koji će iz baze, odnosno samih lokalnih samouprava. To će biti prvi put da se model decentralizacije kreira iz baze istakao je gradonačelnih Subotice.

Stalna konferencija gradova i opština u projektu je partner sa Norveškom asocijacijom lokalnih i regionalnih vlasti. Kroz proces izgradnje kapaciteta za decentralizaciju u Srbiji će se pružati podrška institucionalnom i organizacionom razvoju dobrog lokalnog upravljanja u skladu s glavnim principima reforme javne uprave.

Subotica, Sombor, Sečanj, Ada, Bačka Topola i Kanjiža predstavljaju prvu mrežu gradova od buduće tri koje će formirati u zemlji. Ideja je da se kroz projekat “ “Podrška lokalnim samoupravama u decentralizaciji društvenih delatnosti” proveri postojeće zakonodavstvo i kako unaprediti društvene delatnosti kada su u pitanju lokalne samouprave.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1687
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.