Komentara: 0
Pregleda: 3124

Projekat Aquarius

12.05.2011. u 20:16h
Izvor: RTV Yueco
Projekat Aquarius

JKP Vodovod i Kanalizacija već desetu godinu zaredom organizuje projekat “Aquarius” u kome, ove godine, učestvuju OŠ Jovan Mikić iz Subotice i OŠ Pionir iz Starog Žednika. Deca iz ove dve škole, zajedno sa direktorkama i nastavnicima, obišli su kompletno JKP gde su imali prilike da se upoznaju izvorištem vode, upravom preduzeća i prečistačom otpadnih voda. JKP Vodovod i kanaliizacija je kao zahvalnost na učešću u ovom programu školama dodelilo po 50 hiljada dinara za unapređenje uslova rada u školama. Bez obzira na to što je njena pokrivenost zemlje čitavih 70 odsto, osnovnoškolci su svesni da ovo životno blago treba čuvati, jer bismo, zbog nekontrolisanog trošenja, u skorijoj budućnosti mogli da ostanemo bez njega. Ostati bez vode, ujedno znači ostati bez svega onoga što nam je podarila majka priroda, a to je život. Direktore dve škole potpisale su sa JKP Vodovod i kanalizacija ugovor oko saradnje u projektu Aquarius. Zajednički cilj jeste podizanje svesti oko očuvanja ovog resursa.

Gradska voda koju Subotičani piju crpi se sa dubina od 200 metara. Ta voda nastaje na visokim planinskim vrhovima kao što su Karpati i Alpi, a svega 9 odsto vode koju koristimo nastaje u našoj zemlji, što govori o tome da je Srbija siromašna kada je reč o ovom resursu.

Zbog učešća u projektu JKP Vodovod i kanalizacija donirala je OŠ Jovan Mikić i OŠ Pionir po 50 hiljada dinara za unapređenje uslova rada u školi. Projekat Aquarius nastavlja se do 2. juna kada će biti održano takmičenje osnovnoškolaca ove dve škole u kreativnim proizvoljnim radovima na temu vode.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3124
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

Projekat Akvarijus

projekat aquarius

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.