• Pregleda: 3338

Programi u okviru proslave Dužijance

Programi u okviru proslave Dužijance

U okviru proslave Dužijance, danas će biti održano književno veče pod nazivom "Blaško Rajić i Dužijanca", organizovano povodom 50 godina od smrti utemeljivača žetvenih svečanosti u Subotici. Organizator je Katolički institut za kulturu, istoriju i duhovnost, a književno veče biće održano u Hrvatskom kulturnom centru "Bunjevačko kolo" u 19 časova.

Dejan Kovač iz Subotice osvojio je prvo mesto na takmičenju aranžera izloga, koje je i ove godine bilo organizovano u povodu "Dužijance". Aranžirani izlog Dejana Kovača pod nazivom "100 godina zahvale" nalazi se u izlogu butika "Mondo". Drugo mesto osvojila je Marija Bošnjak iz Male Bosne za aranžirani izlog "Sićanje" u robnoj kući "Simpo", a treće je pripalo Jozefini Skenderović iz Subotice za izlog pod nazivom "Još da se zakitim i biću najlipča u prošijunu" koji se nalazi u butiku "Fara".Ove godine na takmičenju je učestvovalo 14 aranžera u 11 izloga, a odluke o najboljima doneo je žiri u sastavu: Alojzije Stantić, Ljubica Vuković Dulić i Biserka Jaramazović.

U okviru programa obeležavanja centralne svečanosti ovogodišnje "Dužijance" sutra će na Trgu slobode biti održana "Tamburaška večer". Tom prilikom biće predstavljeni bandaš i bandašica, kao i izbor najlepših parova pratilaca. Program počinje u 20 sati

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.