Komentara: 0
Pregleda: 3787

Programi u okviru proslave Dužijance

11.08.2011. u 03:46h
Izvor: Radio Subotica
Programi u okviru proslave Dužijance

U okviru proslave Dužijance, danas će biti održano književno veče pod nazivom "Blaško Rajić i Dužijanca", organizovano povodom 50 godina od smrti utemeljivača žetvenih svečanosti u Subotici. Organizator je Katolički institut za kulturu, istoriju i duhovnost, a književno veče biće održano u Hrvatskom kulturnom centru "Bunjevačko kolo" u 19 časova.

Dejan Kovač iz Subotice osvojio je prvo mesto na takmičenju aranžera izloga, koje je i ove godine bilo organizovano u povodu "Dužijance". Aranžirani izlog Dejana Kovača pod nazivom "100 godina zahvale" nalazi se u izlogu butika "Mondo". Drugo mesto osvojila je Marija Bošnjak iz Male Bosne za aranžirani izlog "Sićanje" u robnoj kući "Simpo", a treće je pripalo Jozefini Skenderović iz Subotice za izlog pod nazivom "Još da se zakitim i biću najlipča u prošijunu" koji se nalazi u butiku "Fara".Ove godine na takmičenju je učestvovalo 14 aranžera u 11 izloga, a odluke o najboljima doneo je žiri u sastavu: Alojzije Stantić, Ljubica Vuković Dulić i Biserka Jaramazović.

U okviru programa obeležavanja centralne svečanosti ovogodišnje "Dužijance" sutra će na Trgu slobode biti održana "Tamburaška večer". Tom prilikom biće predstavljeni bandaš i bandašica, kao i izbor najlepših parova pratilaca. Program počinje u 20 sati

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3787
Povezane teme

dužijanca

stota dužijanca

dužijanca subotica

100 godina dužijance

program dužijance

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.