Komentara: 13
Pregleda: 4032
Foto

Program proslave oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu

10.11.2014. u 16:06h
Izvor: RTV Yueco
U znak sećanja na 13. oktobar 1918. godine, dan kada je Subotica oslobođena, Srpski kulturni centar „Sveti Sava“, Udruženje ratnih dobrovoljaca i njihovih poštovalaca, Bunjevački kulturni centar i Grad Subotica organizovali su program pod nazivom "U slavu 13. novembra 1918. - 96 godina slobode".
Program proslave oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu

Obeležavanje ovog značajnog datuma u istoriji Subotice, počinje sutra u 19 časova u bioskopu Eurocinem projekcijom filma „Čujte Srbi“, Gorana Vukčevića, dok će centralna svečanost „Braća uvek-uvik zajedno“ biti održana u sredu sa početkom u 19 člasova, na sceni Jadran.

Tog 13. novembra 1918. godine slavna srpska vojska je ušla u Suboticu, čime je ona postala slobodan grad, što označilo i kraj Prvog svetskog rata.

Program pod nazivom „U slavu 13. novembra 1918. godine-96 godina slobode“  u organizaciji Srpskog kulturnog centar „Sveti Sava“, Udruženja ratnih dobrovoljaca i njihovih poštovalaca, Bunjevačkog kulturnog centra i Grada Subotica počinje sutra u 19 časova proekcijom dokumentarno-igranog filma „Čujte Srbi“, Gorana Vukčevića u bioskopu Eurocinema. Svečani program „Braća uvek-uvik zajedno“ biće održan u sredu sa početkom u 19 časova, na sceni Jadran.

Na sam datum osobođenja, u četvrtak u 10,15 časova na Železničkoj stanici,  biće organizovano polaganje venaca na Spomen ploču. Od 10,30 časova biće održan pomen i polaganje venaca na Spomenik palim junacima u oslobodilačkim ratovima od 1912-1918. na Puškinovom trgu. Izložbom „Memorijali Prvog svetskog rata na teritoriji severne Bačke i Banata“ organizatorima ovogodišnjeg programa, priključio se i Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture.

Program:

11. novembar (utorak)
19 časova - Dokumentarno - igrani film "Čujte Srbi" reditelj Goran Vukčević (Bioskopska sala Otvorenog univerziteta)

12. novembar (sreda)
19 časova - Svečani program "Braća uvek - uvik zajedno"
Pozorišna sala Jadran u 19. 00 časova, učestvuju:

  • Mešoviti hor SKC "Sveti Sava"
  • Folklorni ansambl i orkestar Bunjevačkog kulturnog centra
  • Dramski umetnik Miloš Stanković
  • Dejan Anđelović, frula
  • KUD "Svetozar Marković" iz Novog Sada

13. novembar (četvrtak)
10,15 časova - Železnička stanica - Polaganje venaca na Spomen ploču
10,30 časova - Puškinov trg - Pomen i polaganje venaca na spomenik palim junacima u oslobodilačkim ratovima 1912 - 1918. godine

- Izložba - memorijali Prvog svetskog rata na teritoriji Severne Bačke i Banata - Međuopštinski zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica (Organizatori: Srpski kulturni centar "Sveti Sava", Bunjevački kulturni centar, Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912 - 1918. godine i njihovih potomaka i poštovalaca, kao i Grad Subotica.

Izvor: RTV Yueco
Najava programa proslave oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu Najava programa proslave oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu Najava programa proslave oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu Najava programa proslave oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu Najava programa proslave oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu Najava programa proslave oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu Najava programa proslave oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu Najava programa proslave oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 4032
Povezane teme

skc sveti sava

srpski kulturni centar

dan oslobođenja subotice

srpski kulturni centar sveti sava

prvi svetski rat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.