Komentara: 25
Pregleda: 12621

Program proslave Badnjeg dana

05.01.2019. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
Sečom i paljenjem badnjaka na Gradskom trgu, u organizaciji Srpskog kulturnog centra “Sveti Sava” i Srpske pravoslavne crkvene opštine, sutra će biti obeležen Badnji dan po julijanskom kalendaru.
Program proslave Badnjeg dana

Program će početi u ranim jutarnjim časovima kolektivnim odlaskom po badnjak u šumu na Makovoj sedmici. Okupljanje je zakazano za 8 časova ispred Hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, odakle će krenuti kolona vozila Zmaj Jovinom ulicom, preko Majšanskog mosta ka Makovoj sedmici radi preuzimanja badnjaka.

Program proslave Badnjeg dana

Program proslave Badnjeg dana

Povratak sa badnjakom pred Hram Svetog Vaznesenja Gospodnjeg planiran je za 9.30 časova. Sa ovog mesta, litija će krenuti u 17 časova ka Gradskom trgu, gde će biti upriličeno posvećenje i paljenje badnjaka.

Litija će ići Zmaj Jovinom ulicom, Ulicom Đure Đakovića, preko Korzoa do Trga kod Spomenika Caru Jovanu Nenadu, gde se vrši osveštenje i paljenje badnjaka. Posle toga će po tradiciji, biti  organizovan prigodan duhovni program, koji su ove godine pripremili Isidora Stambolić i Dejan Anđelović. Posle programa će, kao i svake godine, biti narodno veselje uz muziku, koje će trajati do 19 časova. Od 21 čas u prostorijama Zadužbine Dušana Radića biće održano guslarsko veče. Ove godine gosti su nam Radomir Laketić, Željko Čurović i Slavko Jeknić – najavio je predsednik Srpskog kulturnog centra “Sveti Sava”, Milan Marodić.

Bogosluženje u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg će početi u ponoć.

Program proslave Badnjeg dana

Kretanje litije od hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg prema Gradskom trgu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 12621
Povezane teme

badnji dan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.