Komentara: 6
Pregleda: 4618
Foto

Proglašeni najbolji sportisti Grada Subotice za 2023. godinu

22.12.2023. u 12:10h
Izvor: Subotica.com
Ali Arsalan, Andrej Barna, Violeta Slović, ŽFK Spartak i mnogi drugi svojim sportskim uspesima proneli su slavu našeg grada na svim meridijanima. Jedan od načina da im Subotica kaže „hvala“ je i prestižno priznanje „Sportista godine Subotice“ koje je dodeljeno najboljima sportistima i sportskim kolektivima.
Proglašeni najbolji sportisti Grada Subotice za 2023. godinu

Žiri sastavljen do sportskih radnika, predstavnika organizatora i sportskih novinara odlučio je da je najbolji sportista Ali Arsalan rvač Spartaka. U konkurenciji juniora najbolja je Milica Despotović kik - bokserka, dok je dizač tegova Spartaka Ivan Erdeg najbolji pionir. Za najbolji sportski klub proglašen je Ženski fudbalski klub „Spartak“. 

Kao i ranijih godina u kategorijama seniora, juniora i pionira uručene su nagrade za deset najboljih, kao i posebna priznanja za istaknute rezultate i jubileje I nagrada “Milenko Brastulov” za veterane.

Proglašeni najbolji sportisti Grada Subotice za 2023. godinuNa samom početku svečanosti u Velikoj većnici, Nataša Aleksić, članica Gradskog veća za sport i Dejan Vuković, direktor Sportskog saveza Subotice, uneli su u Gradsku kuću zastavu “Evropski grad sporta” koja je stigla iz Brisela.

Najboljim sportistima prelazne pehare uručio je gradonačelnik Stevan Bakić, poručivši svim sportistima da će moći da računaju na podršku Grada a da će za to iduće godine biti u budžetu biti namenjeno 200 miliona dinara.

Proglašeni najbolji sportisti Grada Subotice za 2023. godinu

- U okviru svojih dužnosti imam sreću da se često susrećem sa brojnim subotičkim sportistima, a takvi susreti me uvek oraspolože i uliju neku dodatnu snagu, jer je sport zdrava osnova našeg društva.I nije bitno da razgovaram sa osvajačima najvrednijih svetskih i evropskih medalja ili sa decom koja tek ulaze u svet sporta, njihova energija je jednaka, njihov optimizam je zarazan, a predanost sportista pokazuje nam kako se stiže do rezultata. Dokaz za to je i zastava koja je stigla iz Brisela, jer je komisija koja radi pri Evropskom parlamentu u Briselu proglasila Suboticu "Evropskim gradom sporta“ za 2024. godinu. Ponosan sam na način na koji smo je primili. Odbranili smo dostojanstvo i Grada Subotice, i naše Srbije – poručio je gradonačelnik Bakić. - Sportski uspeh bez prateće podrške, infrastrukture je moguć, ali je on često plod slučajnosti. Zato se u Subotici trudimo da uspesi ne budu slučajnost, da pune sale i tereni ne budu nešto čime ćemo biti iznenađeni, nego da to sve bude deo jednog sistema koji funkcioniše. U 2023. godini smo napravili veliki iskorak po pitanju ulaganja u sport, mogli bi dosta da govorimo o sredstvima koja su direktno usmerena sportskim klubovima, o ulaganjima u infrastrukturu. Na ovom mestu prošle godine sam najavio izgradnju hale sportova, na tome se već radi, raspisan je konkurs za idejno rešenje, tražićemo podršku iz međunarodnih fondova, kako bi Subotica dobila jedan veliki sportski objekat.

Za Violetu Slović, koja je među najboljim sportistima i čiji klub je proglašen za najbolji, godinu na izmaku smatra veoma uspešnom.

Proglašeni najbolji sportisti Grada Subotice za 2023. godinu

- Ovo je bila istorijska godina za klub. Ušli smo među 22 ekipe u Evropi, a Grad Subotica je prepoznao naš uspeh i nagradila nas ovim priznanjem za najbolji sportski kolektiv. Naši planovi su da odbranimo šampionsku titulu, da pokušamo da dođemo do grupne faze Lige šampiona – kaže Violeta.

Među nagrađenima je i Andrej Barna, za sada jedini predstavnik subotičkog sporta na Olimpijskim igrama u Parizu.

Proglašeni najbolji sportisti Grada Subotice za 2023. godinu

- Ova nagrada mi puno znači, potvrda da je godina dobro prošla. Očekuje me težak period, svetsko prvenstvo u februaru, potom evropsko u julu, a onda i Olimpijada – ističe Barna.

Za izuzetne uspehe Odbojkaškog kluba priznanje je primio Duško Guslov, koji je nagrađen i kao sportista veteran.

Proglašeni najbolji sportisti Grada Subotice za 2023. godinu

- Ponosan sam na nagradu koju smo dobili za osvajanje Balkanskog kupa, to je još jedan napredak u odnosu na prošlu godinu. Počastvan sam i na ovu ličnu nagradu koju sam dobio za dugogodišnji rad u odbojci, ona je i odraz kluba za koji sam nekada igrao a sada sam u njegovoj upravi. To me još više motiviše da još više pružim – naglašava Guslov.

Priznanje Sportista godine Grada Subotice dodeljuje se organizaciji Grada Subotice, Sportskog saveza Subotice i „Novih Subotičkih novina“.

Izvor: Subotica.com
Svečana dodela priznanja „Sportista godine grada Subotice“ za 2023. godinu Svečana dodela priznanja „Sportista godine grada Subotice“ za 2023. godinu Svečana dodela priznanja „Sportista godine grada Subotice“ za 2023. godinu Svečana dodela priznanja „Sportista godine grada Subotice“ za 2023. godinu Svečana dodela priznanja „Sportista godine grada Subotice“ za 2023. godinu Svečana dodela priznanja „Sportista godine grada Subotice“ za 2023. godinu Svečana dodela priznanja „Sportista godine grada Subotice“ za 2023. godinu Svečana dodela priznanja „Sportista godine grada Subotice“ za 2023. godinu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 1 nedelju
Komentara: 6
Pregleda: 4618
Povezane teme

sportista godine

najbolji sportisti subotice

izbor za najboljeg sportistu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.