Komentara: 7
Pregleda: 6393

Produžene autobuske linije broj 2 i 8

05.12.2014. u 14:39h
Izvor: Subotica.com
Subotica-trans će od ponedeljka izmeniti deo trase autobuskih linija broj 2 i 8. Gradske linije produžene su na inicijativu građana mesnih zajednica „Zorka“ i „Makova sedmica“ i kako kažu uz punu podršku rukovodstva grada Subotice.
Produžene autobuske linije broj 2 i 8

Linija broj 2 – „Srpski šor – Hala sportova – Pačirski put KTC” – će biti produžena u naselju Srpski šor do ulice Široki progon, što predstavlja produženje od 700 metara u jednom smeru. Nova autobuska stajališta na liniji broj 2, koja se do sada završavala kod ulice Dr Ferenc Bodrogvari, postavljena su na raskrsnici ulice Proleterskih brigada i ulice Ganjo šor, kao i na raskrsnici ulica Proleterskih brigada i Široki progon.

Linija broj 8 – „Željezničko naselje – Lifka – Aleksandrovo" – će promeniti trasu u „Željezničkom naselju” i saobraćaće ulicom Jovana Mikića (Čordaški put) do ukrštanja sa ulicom Đerđa Lukača. Na novom delu trase postavljaju se autobuska stajališta na raskrsnici ulica Jovana Mikića i Višnjičke, u ulici Jovana Mikića ispred kućnih brojeva 196 i 263, dok će poslednje stajalište biti u blizini raskrsnice ulica Jovana Mikića i Đerđa Lukača (kod kućnog broja 294).

Zbog produženja na liniji broj 8 za 1.600 metara u jednom smeru ukida se korišćenje autobuskih stajališta u ulicama 51. divizije i Milutina Uskokovića, dok se stajalište u ulici Jovana Mikića, ispred kućnog broja 166, pomera na već navedenu lokaciju raskrsnica ulica Jovana Mikića i Višnjičke. Linija broj 8 do sada se, inače, završavala trouglastom petljom koja obuhvata ulice Jovana Mikića - 51. divizije – Milutina Uskokovića – Jovana Mikića.

Na ovim linijama za sada nema vremenskih korekcija određenih polazaka, tako da će autobusi saobraćati po postojećem redu vožnje.

Na završecima produženih linija 2 i 8 izgrađena su mesta za okretanje autobusa. Trenutno su nasuta tucanikom, a grad Subotica će obezbediti sredstva i za njihovo asfaltiranje. Radovi na asfaltiranju mesta za okretanje autobusa trebalo bi da počnu naredne godine, početkom nove građevinske sezone.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 6393
Povezane teme
Suboticatrans gradski prevoz red vožnje autobusa javni prevoz autobuske linije
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.