• Pregleda: 6104

Produžene autobuske linije broj 2 i 8

Subotica-trans će od ponedeljka izmeniti deo trase autobuskih linija broj 2 i 8. Gradske linije produžene su na inicijativu građana mesnih zajednica „Zorka“ i „Makova sedmica“ i kako kažu uz punu podršku rukovodstva grada Subotice.
Foto: Aktron / Wikimedia commons
Produžene autobuske linije broj 2 i 8

Linija broj 2 – „Srpski šor – Hala sportova – Pačirski put KTC” – će biti produžena u naselju Srpski šor do ulice Široki progon, što predstavlja produženje od 700 metara u jednom smeru. Nova autobuska stajališta na liniji broj 2, koja se do sada završavala kod ulice Dr Ferenc Bodrogvari, postavljena su na raskrsnici ulice Proleterskih brigada i ulice Ganjo šor, kao i na raskrsnici ulica Proleterskih brigada i Široki progon.

Linija broj 8 – „Željezničko naselje – Lifka – Aleksandrovo" – će promeniti trasu u „Željezničkom naselju” i saobraćaće ulicom Jovana Mikića (Čordaški put) do ukrštanja sa ulicom Đerđa Lukača. Na novom delu trase postavljaju se autobuska stajališta na raskrsnici ulica Jovana Mikića i Višnjičke, u ulici Jovana Mikića ispred kućnih brojeva 196 i 263, dok će poslednje stajalište biti u blizini raskrsnice ulica Jovana Mikića i Đerđa Lukača (kod kućnog broja 294).

Zbog produženja na liniji broj 8 za 1.600 metara u jednom smeru ukida se korišćenje autobuskih stajališta u ulicama 51. divizije i Milutina Uskokovića, dok se stajalište u ulici Jovana Mikića, ispred kućnog broja 166, pomera na već navedenu lokaciju raskrsnica ulica Jovana Mikića i Višnjičke. Linija broj 8 do sada se, inače, završavala trouglastom petljom koja obuhvata ulice Jovana Mikića - 51. divizije – Milutina Uskokovića – Jovana Mikića.

Na ovim linijama za sada nema vremenskih korekcija određenih polazaka, tako da će autobusi saobraćati po postojećem redu vožnje.

Na završecima produženih linija 2 i 8 izgrađena su mesta za okretanje autobusa. Trenutno su nasuta tucanikom, a grad Subotica će obezbediti sredstva i za njihovo asfaltiranje. Radovi na asfaltiranju mesta za okretanje autobusa trebalo bi da počnu naredne godine, početkom nove građevinske sezone.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
daca Odgovori
Zanimljivo , baš zanimljivo. Ukinuli ste polaske na liniji 2 od bivšeg KTC ka dudovoj šumi i ostavili nas bez busa ka groblju. Trebali ste subotom ostaviti 2-3 polaska i povratka kako bismo i mi sa Prozivke imali bus za posetu groblju. Ovako - do grada pjehe ili još jedna linija. Sram vas bilo. I za 5 putnika se trebala ostaviti ta linija 2 . na mnogim drugim linijama vikendom nema putnika ali ste liniju ostavili.
zsolt Odgovori
Ja kupio dobre bicikle pa me ovo ne interesuje.
Sojic Odgovori
A pa sad mora neko poskupljenje da sledi!
TomyB Odgovori
Mogli su i da produze liniju 16 do okretnice na Makovoj
palić Odgovori
Sve je to super ali nama na Paliću bi pomoglo da postojeća linija 10 ide mali češće .
nka Odgovori
Mene interesuje kad ce popraviti put kojim saobraca dvojka... deo od radijalca pa do srpskog sora? Ocajno je, rupa do rupe, zemljotres svaki put kad autobus prodje.
marko Odgovori
Gospodo draga jednom ovo jednom ono maltene svi hocete ispred praga da vas bus ostavi e stvarno ima ljudi da glava zaboli od njihovih PAMETNIH komentara
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.