Komentara: 0
Pregleda: 2160

Produžen rok za konkurisanje poslodavaca u programu "Moja prva plata"

20.09.2021. u 14:39h
Izvor: Subotica.com
Rok za poslodavce da oglase radne pozicije u drugom ciklusu programa "Moja prva plata" produžen je do 23. septembra, zbog velikog broja pristiglih prijava u proteklih nekoliko dana i povećanog interesovanja kompanija, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje. 
Produžen rok za konkurisanje poslodavaca u programu "Moja prva plata"

Umesto do danas, 20. septembra, sada poslodavci do četvrtka, 23. septembra, mogu na sajtu "Moja prva plata" da oglase konkretne radne pozicije na kojima će, uz subvencije države, osposobljavati mlade kandidate sa mogućnošću da ih, nakon devet meseci obuke, prime u radni odnos. 

U drugom ciklusu programa "Moja prva plata" oko 10.000 mladih u Srbiji, bez radnog iskustva i do 30 godina starosti sa srednjim i visokim obrazovanjem, imaće priliku da stekne prvo radno iskustvo. Prema do sada pristiglim prijavama, najzastupljenije su pozicije za mlade sa srednjim obrazovanjem, odnosno trgovci, ugostitelji, administrativni radnici, ali su traženi i inženjeri, tehnolozi, lekari, IT stručnjaci.

Najviše je preduzetnika i mikro kompanija koji su zainteresovani da, uz subvencije države i učešće u programu "Moja prva plata", obuče i zaposle nove kadrove. Program je šansa za poslodavce da novim zapošljavanjem povećaju obim poslovanja, investiraju u razvoj ljudskih resursa i uz manje troškove, unaprede postojeće timove.

"Moja prva plata" traje devet meseci, država je mladima obezbedila mesečnu naknadu od 22.000 dinara za one koji konkurišu sa završenom srednjom školom, odnosno 26.000 dinara za one sa visokim obrazovanjem. Program sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2160
Povezane teme
Nacionalna služba za zapošljavanje program moja prva plata
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.