Komentara: 13
Pregleda: 7642
Foto

"Procvetao" mali trg

21.04.2022. u 14:48h
Izvor: Subotica.com
U centru grada danas je otvorena tradicionalna izložba cveća, 16. po redu, „Garden flora“. Subotičani i drugi ljubitelji cveća i zelenila do kraja nedelje imaće priliku da kupe različite vrste sobnih i baštenskih biljaka i potraže inspiraciju za kreiranje svoje zelene oaze.
"Procvetao" mali trg

Na 20 štandova predstavljena je bogata ponuda muškatli, petonija, begonija, ruža, afričkih ljubičica i drugih vrsta cveća.

- Ponosan sam što smo uspeli da trajemo deset godina s obzirom na sve nepovoljne okolnosti koje su nas pratile proteklih godina. Ponuda cveća je fantastična, interesantno je da ljudi čekaju ovu manifestaciju da bi ulepšali svoje balkone i dvorišta – kaže Arpad Kiš, organizator „Garden flore“. - Izlagači su iz Subotice i okolnih mesta Sente, Bačke Topole... To su mali proizvođači, mnogi su pretrpeli štetu zbog ovog „duvačkog“ proleća i hladnih aprilskih noći, koje su još uvek opasne. Uprkos tome, izložili su svoje najbolje i najlepše cveće.

"Procvetao" mali trgKako smo čuli od ozlagača, zbog vremenskih prilika sadnja baštenskog cveća i zelenila ove godine je malo okasnila.

- Sve zavisi kada su pripremljeni zasadi i da li su oni ojačali i postali otporniji na niske temperature. Ko nema sisteme za klimatizaciju mora da loži tokom cele noći, ali se nadamo da će i tome uskoro doći kraj – priča jedan od izlagača. – Cene su na nivou prošlogodišnjih. Uzgoj cveća je isplativ, ali mora puno da se radi i ulaže.

"Procvetao" mali trg

Izvor: Subotica.com
Sajam cveća "Garden flora 2022" Sajam cveća "Garden flora 2022" Sajam cveća "Garden flora 2022" Sajam cveća "Garden flora 2022" Sajam cveća "Garden flora 2022" Sajam cveća "Garden flora 2022" Sajam cveća "Garden flora 2022" Sajam cveća "Garden flora 2022"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 nedelje
Komentara: 13
Pregleda: 7642
Povezane teme

sajam cveća

garden flora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.