Komentara: 1
Pregleda: 4504
Foto

Privredne komore iz Subotice i Erba potpisale sporazum o saradnji

21.11.2019. u 13:56h
Izvor: Subotica.com
Sporazum o saradnji koji su potpisale Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga i Privredna komora Erba iz Turske, privrednicima će doneti veće mogućnosti za saradnju i robnu razmenu ova dva regiona.
Privredne komore iz Subotice i Erba potpisale sporazum o saradnji

Sporazumom o slobodnoj trgovini, koji je početkom godine Turska ratifikovala, otvorio se prostor za poslovanje privrednika iz ove zemlje sa privrednicima iz Srbije, a današnja radna poseta Delegacije iz Erba, koju su činili predstavnici privrednih društava iz ovog turskog grada, imala je za cilj upoznavanje privrednika dva regiona sa mogućnostima robne razmene.

- Robna razmena našeg regiona sa Turskom je u 2017. godini iznosila oko 20 miliona dolara, dok je u prošloj godini bila 24 miliona dolara. Dakle, u blagom je porastu. Na današnjem radnom sastanku, oko desetak privrednika iz naše zemlje je izrazilo želju da dođe i razgovara sa privrednicima iz Turske, pretežno iz oblasti građevinske industrije, trgovine električnim uređajima, prodaje fosilnih goriva, tekstilne industrije, proizvodnje i obrade drveta - kazao je Nebojša Ševo, kordinator za usluge Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga.

Privredne komore iz Subotice i Erba potpisale sporazum o saradnji

Oblast Erba poznata je po poljoprivredi, stočarstvu, drvnoj i teksilnoj industriji, rekao je Gokalp Toskun, predsednik Privredne komore iz Erba, zbog čega smatra da će privrednici ova dva regiona ostvariti uspešnu saradnju, kroz razmenu iskustva.

- Prema statistici koju smo pregledali i listama zemalja sa kojima Srbija ima trgovinski sporazum i saradnju, Turska se nalazi na 6. mestu, a ovom posetom imamo nameru da to popravimo i da budemo među prve tri vodeće države sa kojima Srbija sarađuje. Želja nam je da poslovnim putem ojačamo prijateljstvo i da se ono podigne na viši nivo - rekao je Toskun.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4504
Povezane teme

regionalna privredna komora

potpisivanje sporazuma

nebojša ševo

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.