Komentara: 0
Pregleda: 2200

Privredna saradnja Subotice i gradova u regionu

30.08.2011. u 12:41h
Izvor: Radio Subotica
Privredna saradnja Subotice i gradova u regionu
Izvoz Osječko–baranjske županije u Srbiju za poslednjih deset godina porastao je sa 9 na 44 miliona dolara, što je povećanje za 500 posto, kaže za Radio Suboticu sekretar Hrvatske privredne komore u Osijeku Katarina Pekanov. Istovremeno, i uvoz robe iz Srbije u Osječko–baranjsku županiju povećan je pet puta. Katarina Pekanov kaže da su odnosi sa Regionalnom privrednom komorom u Subotici izvanredni, ističući da već odavno postoji potpisan sporazum o poslovnoj saradnji, kao i da su dve komore zajednički učestvovale na nekoliko regionalnih projekata.

Subotica je prvi grad koji je uspostavio poslovno–tehničku saradnju sa Poslovnim klubom Slovenije i Vojvodine i kao članica tog kluba trebalo bi da se predstavi prvo u Sloveniji, a preko nje i evropskom tržištu, izjavio je za Radio Suboticu predsednik Poslovnog kluba Slovenije i Vojvodine Saša Jovanović. On je rekao da je upravo završeni sajam bila "generalna proba" pred veliko predstavljanje Subotice i Vojvodine u Sloveniji, kao i Slovenije u Subotici, koje bi trebalo da bude realizovano do kraja godine.
Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2200
Povezane teme

privredna saradnja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.