Komentara: 0
Pregleda: 4235

Privredna i Slobodna zona u Subotici zapaženi na sajmu Real Vienna

25.05.2011. u 16:24h
Izvor: RTV Yueco
Privredna i Slobodna zona u Subotici zapaženi na sajmu Real Vienna

Sajam nekretnina i investicija „Real Vienna“ u Beču, na kome se predstavlja i Subotica, protiče u znaku optimističnih najava o završetku krize u Zapadnoj Evropi i nagoveštajima oporavka tržišta nekretnina i investicija. Zemlje Istočne Evrope, među kojima je i Srbija, zbog toga očekuju veće interesovanje stranih investitora za ulaganja u privredne zone i domaća preduzeća. Na sajmu „Real Vienna“ nastupa 150 izlagača iz 20 zemalja Centralne i Istočne Evrope, a Subotica se predstavlja sa mogućnostima ulaganja u Palić kao i poslovanjem u „Privredno-tehnološkim parkovima“ i „Slobodnoj zoni“.

Jedan od najvažnijih aduta u ponudi Subotice na sajmu nekretnina i investicija "Real Vienna" jeste privredna zona Mali Bajmok, površine 53 hektara. U ovoj privrednoj zoni, prema ranijim najavama, do juna meseca biće završena kompletna infrastruktura za fabriku autodelova “Norma grupa”. Uporedo traju fazna opremanja drugih blokova lokacije, koja će omogućiti svima koji žele da investiraju – da imaju spremnu potrebnu infrastrukturu.

Blokovi B i C Privredne zone u Malom Bajmoku, površine 22 hektara već su pripojeni “Slobodnoj zoni Subotica”, koja je jedan od aduta za ulaganja u privrednu zonu Mali Bajmok. Slobodna zona omogućava slobodan uvoz i izvoz, bez carinskih i poreskih dažbina, bez vremenskog ograničenja carinskog nadzora, izuzeće od plaćanja PDV-a, uvoz opreme za delatnost u Slobodnoj zoni i materijala za izgradnju objekta - bez carine i poreza, kao i carinsku proceduru u skraćenom postupku. Roba proizvedena u Slobodnoj zoni koja sadrži više od 50% domaće komponente stiće certifikat o poreklu "Made in Serbia" I omogućava bescarinski izvoz u zemlje CEFTA, Rusiju i Tursku sa kojima Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini.

Sajam protiče u znaku optimističnih najava o završetku krize u Zapadnoj Evropi i nagoveštajima oporavka tržišta nekretnina i investicija. Zemlje Istočne Evrope, među kojima je i Srbija, zbog toga očekuju veće interesovanje stranih investitora za ulaganja u privredne zone i domaća preduzeća.

Na sajmu „Real Vienna“ nastupa 150 izlagača iz 20 zemalja Centralne i Istočne Evrope. Potencijali Subotice i Palića su predstavljeni na štandu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA.

Više informacija/More info: www.ptp.rs

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4235
Povezane teme

Saša Vučinić

slobodna zona subotica

Grad Subotica

investicije Palić

Goran Gabrić

Investiranje u Suboticu

Branko Guslov

Privredno tehnološki parkovi Subotica

sajam real viena

slobodna zona mali bajmok

privredne zone u subotici

geza kučera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.