Komentara: 64
Pregleda: 5859

Privode se kraju radovi na Narodnom pozorištu - prve predstave početkom 2024. godine

14.08.2023. u 15:46h
Izvor: Subotica.com
U toku su završni radovi na izgradnji i rekonstrukciji zgrade Narodnog pozorišta –po rečima nadležnih, prve predstave očekuju se za nekolliko meseci, odnosno početkom naredne (2024.) godine.
Privode se kraju radovi na Narodnom pozorištu - prve predstave početkom 2024. godine

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji zgrade Narodnog pozorišta ulaze u završnicu, zbog važnosti i kompleksnosti projekta njime koordinira lično predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, prema čijim najavama ćemo za nekoliko meseci, odnosno početkom naredne godine, gledati prve predstave subotičkom pozorištu.

- Imamo radne sastanke sa svima koji su uključeni u ovaj projakat, od predstavnika lokalane samouprave, Fonda za kapitalna ulaganja, izvođača radova, nadzora... Početkom februara smo potpisali rok d 270 dana za završetak radova, bez koncertne sale. Pre 30 dana imali smo radni sastanak gde smo neke stvari korigovali, shvatili neke od prioriteta u tehničkom smislu, a imaćemo takve sastanke sve dok ne otvorimo pozorište. Bilo je problema sa nabavkom opreme koja je iz uvoza i taj rok ćemo sigurno tolerisati i prekoračiti za nekoliko nedelja a radimo na tome u narednim mesecima pustmo pozorište u funkciju – objasnio je pokrajinski premijer Igor Mirović. - Paralelno radimo na pribavljanju upotrebne dozvole, jer bez nje nijedan objekat ne mož da bude pušten u rad. Subotičani treba da znaju da je projekat veoma složen a da se našalim, da nije tako ne bih ja predsedavao celim tim sistemom. Nadam se da ćemo početkom naredne godine u subotičkim dvoranama gledati predstave.

Privode se kraju radovi na Narodnom pozorištu - prve predstave početkom 2024. godinePodsetimo, zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade, koja je putem Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila dodatnih 674 miliona dinara, i sprovedene javne nabavke,  početkom februara stekli su se svi uslovi za nastavak radova na 8-2 fazi izgradnje. Tada je i potpisan ugovor između lokalne samouprave i izvođača radova “SMB gradnje”. Ukupna vrednost ugovora iznosi 1,15 milijardi dinara sa PDV-om, od čega je, uz Pokrajinsku vladu, Ministarstvo kulture obezbedilo 400 miliona, a Grad Subotica 80 miliona dinara.

Privode se kraju radovi na Narodnom pozorištu - prve predstave početkom 2024. godine

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 4 dana
Komentara: 64
Pregleda: 5859
Povezane teme

igor mirović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.