Komentara: 2
Pregleda: 7990

Privedena radnica Gradske uprave u Subotici

05.09.2010. u 20:23h
Izvor: Blic
<p>Subotičanka Ildiko S., koja je godinama radila u Gradskoj upravi i bila zadužena za isplatu dodataka za novorođenčad, privedena je na informativni razgovor zbog sumnje da je prisvajala novac koji je trebalo da dobiju majke tek rođenih beba, saznaje &bdquo;Blic".</p>
Privedena radnica Gradske uprave u Subotici

U subotičkoj policiji nisu želeli da daju bilo kakve informacije o ovom slučaju jer „istraga još traje", a „Blic" saznaje da je osumnjičena dala otkaz na poslu.

t;Prema nezvaničnim informacijama, klupko je počelo da se odmotava kada je na šalter u uslužnom centru Gradske uprave došla jedna majka kako bi prijavila novorođenče, inače svoje treće dete.

- Pošto se u takvim prilikama predaje gomila dokumentacije, šalterska službenica je toj majci, posle uvida, vratila veliki broj papira, ali ne i ličnu kartu, što stranka nije primetila. Kada je primetila da joj nema lične karte, žena se vratila do šaltera. Pitala je da li joj je lična karta ostala tamo, ali je od Ildiko S. dobila negativan odgovor - priča izvor „Blica" blizak istrazi.

Sumnja se da je Ildiko S., kao šalterska službenica, došla u posed pečata Gradske uprave i falsifikovala ovlašćenje za podizanje dodatka za treće dete, koji iznosi oko 150.000 dinara.


- Za falsifikovanim ovlašćenjem i ličnom kartom u prilogu, ona je otišla na šalter pošte, gde se inače isplaćuju novčani dodaci za novorođenčad i podigla novac koji sleduje majkama koje rode treće dete. Majka koja je na šalteru ostavila ličnu kartu, u međuvremenu je izvadila novu. Otišla je u poštu kako bi podigla novac koji joj sleduje, ali je tamo dočekalo neprijatno iznenađenje. Šalterski službenik joj je rekao da je novac već podignut, na osnovu ovlašćenja i njene lične karte - kaže sagovornik „Blica".

U šoku, žena je otišla u policiju gde je prijavila slučaj, nakon čega je počela istraga. Nezvanično saznajemo, da je policiji javilo još nekoliko roditelja koji su slično prošli.

Kolege Ildiko S. ističu da su neprijatno iznenađeni njenim postupcima jer je dugo radila i ističu da nije odavala utisak osobe koja je sposobna da uradi tako nešto. „Blic" saznaje da se istražuje i da li je osumnjičena imala pomagače i u pošti.
U subotičkoj samoupravi nisu komentarisali slučaj, uz obrazloženje da „čekaju zvanični rezultati istrage u kojoj su policija i Gradska uprava tesno sarađivali". Marija Ušumović-Davčić, načelnica Gradske uprave, potvrdila je da je osumnjičena radnica dala otkaz nakon što su se pojavile prve sumnje u zakonitost njenog rada.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 7990
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.