• Pregleda: 2928

Pritužbe Subotičana na neravnopravnost po osnovu nacionalne pripadnosti

Pritužbe Subotičana na neravnopravnost po osnovu nacionalne pripadnosti
U nastojanju da rad i nadležnost poverenika za zaštitu ravnopravnosti približi svim građanima, republički poverenik, Nevena Petrušić posetila je danas Suboticu.

Tom prilikom, ona se sastala i sa čelnicima lokalne samouprave, koje je pozvala na saradnju i unapređenje aktivnosti na sprečavanju diskriminacije. Na adresu poverenika za zaštitu ravnopravnosti do sada je stiglo 230 pritužbi građana. Nekoliko njih je i iz Subotice, a odnose se na ravnopravnost koja za osnov ima nacionalnu pripadnost.

S obzirom na to da su postupci po njima u toku, Petrušić nije želela da iznosi detaljnije informacije.


Izvor: RTV City

povezane teme

2
S Odgovori
Ovo nije nista novo.U madjarske firme,mislim gde je vlasnik Madjar,necete uci ako niste Madjar,eventualno ako znate madjarski jezik,ali tesko.Tako je i sa Hrvatima,pogotovu posto su sada vrlo dobri sa DS-om u Subotici.Sada se oni zaposljavaju i po opstini i svuda.A svi mi koji smo iz mesanih brakova mozemo da se ......Zalosno je to sto mi se cini da u
cika crny Odgovori
Kome da se ja zalim?komsija drzi svinje i ja u dvoriste ne mogu ni kafu da popijem od smrada a svinjac nije cistio godinama molim hitan odgovor! a pred kisu peku oci od smrada molim Vas za pomoc
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.