Komentara: 1
Pregleda: 2148

Priprema strategije za kulturu vojvođanskih Mađara

21.06.2011. u 01:58h
Izvor: Magyar Szó
Priprema strategije za kulturu vojvođanskih Mađara

Savetnica za kulturu u Nacionalnom savetu Mađara Ildiko Lovaš najavila je da bi do kraja godine trebalo da bude doneta strategija u oblasti kulture vojvođanskih Mađara. Na subotnjem stručnom savetovanju sa predstavnicima kulturnog života, institucija i organizacija održanom u Subotici, Lovaš je pozvala kulturne poslenike Mađara u Vojvodini da učestvuju u definisanju ovog strateškog dokumenta nacionalnog saveta.

-Na ovaj način još nije rađena strategija. Ne činimo to da najpre pripremimo strategiju i da nakon toga očekujemo mišljenja, nego one kojih se ova stvar tiče molimo da je pripremimo zajednički – kazala je Ildiko Lovaš, navodeći da će biti i anketiran veliki broj organizacija, kulturnih društava, udruženja i profesionalaca u oblasti kulture koje za cilj ima i utvrđivanje stanja i problema u kulturnoj sferi vojvođanskih Mađara, a od anketiranih se očekuje i da daju svoje predloge o tome kako vide budući razvoj ove oblasti. Prema njenim rečima, anketni listići će predstavljati osnov za izradu jednog dela strategije koju će pripremiti radna grupa, dok bi drugi deo sažeo parcijalne strategije koje bi napisale kulturne institucije, a njihovim spajanjem trebalo bi da se dobije strateški dokument o kojem bi u septembru trebalo da počne javna rasprava.

Strategija u oblasti kulture vojvođanskih Mađara priprema se za šestogodišnji period i primenjivala bi se u periodu od 2012. do 2018. godine.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2148
Povezane teme

vojvođanski mađari

mađari u vojvodini

mađarska kultura

ildiko lovaš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.