• Pregleda: 2405

Pripajanje Zavoda Direkciji u oktobru

Zavod za urbanizam biće pripojen Direkcija za izgradnju grada tokom oktobra. Odluke vezane za ovo pripajanje prošle su skupštinsku proceduru, a očekuje se još saglasnost ministarstva finansija, nakon čega će ova dva nastaviti da funkcionišu kao jedno preduzeće. U lokalnoj samoupravi od ove fuzije očekuju efikasnije poslovanje i niže troškove.
Pripajanje Zavoda Direkciji u oktobru

Deo zgrade Zadužbine Dušana Radića u centru grada ubuduće više neće biti dom dva već jednog preduzeća. Prema pokrenutoj proceduri u lokalnoj samoupravi, Zavod za urbanizam biće pripojen Direkciji za izgradnju grada. Sadašnji VD direktor Direkcije Peter Blau kaže da će sadašnje funkciije Zavoda biti zadržane, ali ne u okviru zasebnog preduzeća, već u okviru Direkcije. On je dodao da je planiranje i izgradnja u jednoj celini praksa u većini gradova. Po okončanju procedure svi radnici Zavoda prelaze da rade u Direkciju, čime će ovo preduzeća imati 103 zaposlena. Da li će tako i ostati zavisiće od budućih zakona koji će uređivati pitanja zaposlenih u javnom sektoru.

Krajnji korisnici neće osetiti nikakvu razliku po pitanju započinjanja procedura, a očekuje se da će opterećenje PDV-om za lokalnu samoupravu biti manje. Prema rečima gradonačelnika, samo je za međusobno fakturisanje PDV-a godišnje trošeno između 12 i 20 miliona dinara. Takođe, prema njegovim rečima, preduzeća neće više imati dva direktora i, kako je rekao, 55 savetnika već jednog direktora i eventualno jednog zamenika.

U Direkciji takođe najavljuju da će ubuduće delom radnika iz Zavoda biti pojačano odeljenje za uređenje i gazdovanje građevinskim zemljištem, koje će dobiti više ingerencija novim Zakonom o planiranju i izgradnji, kao i Geografsko-informacioni sistem, koji će dobiti još više na značaju.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

4
Nebitno Odgovori
"...dva direktora i 55 savetnika..."

Ovo je zaista ODVRATNO!
Vesko Odgovori
To ti dođe kao kad bi sluzbenike u Gradskoj kuci pripojili jednoj mesnoj zajednici,
naprm. Prozivka.
Pricate o ustedi, a trojici funkcionera iz direkcije se isplatili preko 30.000 eura, na
osnovu resenja o otkazu. Vama i8 njima lepo, a građani sve to morati iskijati.
Cummiball Odgovori
Ali baba i četrdeset razbojnika.
garinca Odgovori
Bolje da su ukinuli JKP "Parking". Kad bi građani samo znali da od svega što Parking naplati ni dinar ne ide u gradski budžet već se troši na stranačku vojsku...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.