• Pregleda: 1510

Prijem za ministra uprave u Vladi Republike Hrvatske

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i pomoćnik gradonačelnika zadužen za međunarodnu saradnju Siniša Babičković primili su večeras, u Gradskoj kući, ministra uprave u Vladi Republike Hrvatske Arsena Bauka sa saradnicima. Sastanku su prisustvovali ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić i generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Dragan Đurić.
Prijem za ministra uprave u Vladi Republike Hrvatske

U otvorenom i srdačnom razgovoru, gradonačelnik Maglai je istakao da su evropske integracije strateški cilj Republike Srbije i izrazio očekivanje da će podrška koju Hrvatska pruža našoj zemlji na putu priključenja porodici evropskih naroda biti nastavljena i u narednom periodu.

Ministar Bauk je naglasio da Hrvatska podržava evropske integracije Srbije i da, s obzirom na to da je kao ministar u Vladi učestvovao u poslednjoj fazi pregovora o pristupanju Hrvatske Evropskoj uniji, zna pred kakvim se iskušenjima nalazi Republika Srbija u procesu evrointegracija.

Gradonačelnik Maglai i ministar Bauk ocenili su da je saradnja, u raznim oblastima, između grada Subotice i nekoliko lokalnih samouprava iz Republike Hrvatske razvijena, da postoji obostrani interes za njeno intenziviranje i proširenje i na druge gradove i opštine u Hrvatskoj i da bi i dalje trebalo raditi na zajedničkim projektima sa kojima bi se apliciralo na sredstva iz evropskih fondova.

Sagovornici su se složili da je grad Subotica, kao multietnička sredina u kojoj su u službenoj upotrebi čak tri jezika, primer poštovanja i ostvarivanja prava nacionalnih zajednica.

Arsen Bauk je današnju posetu Subotici nastavio razgovorom sa predstavnicima hrvatske zajednice u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske, a sutra će, u Beogradu, u Vladi Republike Srbije razgovarati sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

3
Always Ultra Odgovori
"Odlicna saradnja" sa HR gde su prosecne plate 800 evra i nas sa prosecnim platama od 200 evra i poslednjim mestom u Evropi po uslovima poslovanja ! Naprednjacki druze Maglai - samo napred !
seljana Odgovori
ajooj seljane
Vesko Odgovori
Imamo se cime pohvaliti. Najbolja koalicija za unpređenje grada i okoline. Hrvati mogu uzeti
neku mintu, kako treba vladati i povecati poreze, kao i da spoji (ukine) Zavod za urbanizam.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.