Komentara: 1
Pregleda: 1647

Prijem za male hokejaše na ledu

26.06.2014. u 15:07h
Izvor: Subotica.rs
Zamenik gradonačelnika Tomislav Veljković i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, juče su, u Plavoj sali Gradske kuće, primili selekcije Hokej kluba na ledu Spartak uzrasta do osam (U8) i do 10 (U10) godina starosti koje su u protekloj godini ostvarili zapažene rezultate, a na 13. Memorijalnom turniru „Miodrag Šišić Šile“, odigranom 21. i 22. aprila 2014. godine u Beogradu, osvojili prvo mesto u kategoriji do osam godina.
Prijem za male hokejaše na ledu

Trener u Hokej klubu na ledu Spartak Uroš Brestovac je, uz izražavanje zahvalnosti na prijemu i podršci koju im lokalna samouprava grada Subotice pruža u obezbeđivanju uslova za normalno funkcionisanje Kluba, podsetio da je na Memorijalnom turniru „Miodrag Šišić Šile“ u hokeju na ledu učestvovalo ukupno 22 ekipe (po 11 u kategorijama U8 i U10) iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije.

- Nastupilo je više od 300 dece, što ovaj turnir čini jednim od najmasovnijih i najjačih u regionu. Mi smo u kategoriji U8 napravili jedan od najvećih uspeha najmlađih kategorija u istoriji našeg kluba, jer smo na svih 10 odigranih utakmica ostvarili isto toliko pobeda i sa maksimalnim učinkom zasluženo osvojili 1. mesto na turniru – rekao je Brestovac.

U hokeju na ledu, dodao je, devojčice i dečaci do četrnaeste godine treniraju i igraju zajedno.

- Stav našeg kluba je da podjednako radimo i sa devojčicama i sa dečacima, što je u poslednjih desetak godina i svetski trend u hokeju na ledu. U našem klubu imamo šest devojčica uzrasta do 12 godina, a neke od njih bile su deo ekipe koja je ubedljivo trijumfovala na Memorijalnom turniru ’Miodrag Šišić Šile’ - naglasio je Uroš Brestovac.

Tomislav Veljković je izrazio zadovoljstvo što se u našem gradu, pored fudbala, košarke i odbojke, velika pažnja posvećuje i hokeju na ledu.

- Uspesi malih hokejaša na ledu podsećaju nas da bi grad Subotica trebalo ozbiljno da počne da razmišlja o pokrivanju gradskog klizališta kako bi se produžila sezona igranja hokeja na ledu. Prvo mesto osvojeno na turniru u Beogradu, u jakoj međunarodnoj konkurenciji, ukazuje da imamo kvalitetan podmladak u hokeju na ledu i da bi, u skladu sa mogućnostima, trebalo da ulažemo u ove mlade sportiste kako bi ostali u našem gradu - naglasio je Tomislav Veljković.

Vjekoslav Ostrogonac je rekao da je lokalna samouprava prepoznala dobar rad u ovom klubu, da je svaki njihov uspeh istovremeno i uspeh grada Subotice i da je lokalna samouprava ove godine obezbedila 900.000 dinara da se deblokira račun Hokej kluba na ledu Spartak.

On je kazao da grad Subotica plaća i jednog trenera u ovom klubu i da Hokej klub na ledu Spartak besplatno koristi gradsko klizalište. U znak zahvalnosti na prijemu, najbolji strelac Spartaka na 13. Memorijalnom turniru „Miodrag Šišić Šile“, Petar Pećerić, Tomislavu Veljkoviću i Vjekoslavu Ostrogoncu predao je zahvalnicu.

Izvor: Subotica.rs
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1647
Povezane teme
hokej klub spartak hokej na ledu uroš brestovac vjekoslav ostrogonac tomislav veljković
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.