• Pregleda: 3710

Prijavite se na besplatni kurs kineskog jezika

Ekonomski fakultet u Subotici i Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu sa velikim zadovoljstvom obaveštavaju javnost da će 8. oktobra 2019. godine, u 17h na Ekonomskom fakultetu započeti kurs osnova kineskog jezika.
Prijavite se na besplatni kurs kineskog jezika

Pohađanje kursa je besplatno za sve učesnike. Polaznici će, takođe besplatno, dobiti elektronsku verziju udžbenika. Jedini trošak se odnosi na polaganje ispita, što predstavlja iznos od 1.200 dinara, koji se plaća jednom, prilikom prijave ispita.

Nastava će se održavati dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, sa početkom od 17h, u trajanju od 90 minuta. Instruktorke će nastavu izvoditi na engleskom jeziku.

Početni kurs, koji će trajati od oktobra do februara naredne godine, odgovara nivou A1. Polaznici će po završenom programu moći da razumeju i da se služe jednostavnim konstrukcijama, odnosno savladaće vokabular od oko 150 reči koji omogućava da kažu osnovne podatke o sebi. Nakon završene nastave, savladani program će poslužiti za polaganje prvog nivoa HSK ispita i time dobijanja potvrde o poznavanju kineskog jezika na A1 nivou.

Kineski jezik pripada sino-tibetanskoj porodici jezika. Standardni kineski poznat kao mandarinski kineski je zvanični jezik u Kini, Singapuru i Tajvanu. Procena je da petina svetske populacije govori neku od formi kineskog jezika kao maternji jezik.

Prijave je potrebno izvršiti do petka, 4. oktobra, na linku - https://forms.gle/qa1ijZyhJagcKZua8. Za više informacija o kursu, obratite se Gorani Francišković, saradnici za međunarodnu saradnju Ekonomskog fakulteta u Subotici, na 024 628 166.

SPONZORISANI SADRŽAJ

povezane teme

9
Miki Odgovori
Bolje Kineski nego da deca i ostali ucimo Engleski uzasan jezik.
DRAPO
Ti i deca učite kineski i idite u Kinu a ja ću sa decom i sa engleskim u neku napredniju zemlju...
SuperDziber
Dobro je znati bilo koji jezik, pa i kineski, ali očigledno da NISI pročitao vest.


Da bi učio kineski, na ovom kursu, moraš znati 'UŽASAN ENGLESKIi' :-))).
ffilozoff
Samo VI ucite Kineski,sve je to Vucic predvideo,pa ce i leteci auti leteti SUBOTICOM !!!
Jezik
Za početak, nauči mađarski. Da znaš da govoriš sa svojim sugrađanima. Mi znamo srpski, red je da i ti naučiš jezik svojih komšija. A kineski je lako ako znaš engleski.
Uvek u pravu Odgovori
Molim sugrađane da prvo nauče srpski jezik kao jezik države u kojoj žive.
FL Odgovori
Dajte madžarski da učimo,treba pasoš da pravim
C Odgovori
Tako brzo se nauči?
Majmun Odgovori
Od oktobra do februara 150 reči? Oho!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.