• Pregleda: 4502

Prijave za subvencionisanje gradskog prevoza lica starijih od 65 godina

Od sutra počinju prijave za subvencionisanje lica starijih od 65 godina za korišćenje usluga besplatnog gradskog prevoza. Pravo na besplatne karte imaju lica sa primanjima manjim od 25.000 dinara, dok će oni sa preko 25.000 imati popust od 85%.
Prijave za subvencionisanje gradskog prevoza lica starijih od 65 godina

Na osnovu Pravilnika o subvencionisanju cena komunalnih usluga koji je usvojila Skupština Grada Subotice na 25. sednici održanoj 30. oktobra koji počinje da se primenjuje počev od 1. januara 2015. godine utvrđeno je pravo:

  • na besplatnu uslugu prevoza u gradskom saobraćaju za lica starija od 65 godina, sa prebivalištem na teritoriji Grada Subotica, čija mesečna primanja ne prelaze 25.000 din
  • na besplatnu uslugu prevoza na jednoj relaciji u prigradskom saobraćaju (automatski važi za sve linije u gradskom saobraćaju) za lica starija od 65 godina, sa prebivalištem u naseljenim mestima na teritoriji Grada Subotice, čija mesečna primanja ne prelaze 25.000 din.

Zahtev za ostvarivanje prava korisnici mogu da podnose već od sutra u Uslužnom centru Gradske uprave Grada Subotice i u mesnim kancelarijama.

JP „Subotica-trans“ Subotice će, nakon dobijanja spiska sa imenima korisnika koji imaju pravo na besplatnu uslugu prevoza koji sačinjava Gradska uprava Grada Subotice, da izvrši aktiviranje elektronskih karata za prevoz (ova usluga se ne naplaćuje i nije potreban dolazak korisnika) odnosno izradu elektronskih karata za nove korisnike (izrada se naplaćuje u iznosu od 400,00 dinara po važećem cenovniku). Izrada elektronskih karata će se vršiti na Autobuskoj stanici Subotica i na svim prodajnim mestima JP „Subotica-trans“ Subotica (Turistička agencija, Patrija, Teslino naselje, Palić).

Preme važećem cenovniku JP „Subotica-trans“ Subotice, penzioneri sa primanjima preko 25.000 dinara imaju pravo da kupe penzionersku mesečnu kartu za gradski prevoz po ceni od 965 dinara (popust od 85 %) odnosno mesečnu kartu za radnike i građane za prigradski prevoz (popust od 20%).

Takođe, obaveštavaju se sva lica starija od 65 godina koji su korisnici povlašćenih karata za gradski prevoz  da elektronske karte za prevoz prestaju da važe sa datumom 1. januar 2015. godine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Sluga sive ekonomije Odgovori
A nezaposlena lica bez primanja u interesu licne stednje neka trce za autobusom, dok ce
lica sa primanjima vecim od 25000 imati popust od 85% i mogu da se voze ceo dan.
Nece morati kuci ni da loze vec ce sedeti kao suvozaci vozikajuci se od ujutra do veceri.
asd Odgovori
Cekaj,965 din je popust od 85% od koliko kad je najskuplja karta radnicka koja kosta 2400 din a 85% je mnooogo manje od 965
Vesko Odgovori
Nesto tu ne stima. Ako je subvencija mesecnih karata na osnovu navrsenih godinama, ne treba
gledati da necija penzija pređe nekoliko dinara ili hiljada od 25000 dinara. Oni koji imaju
znatno vise, nece se ni voziti autobusom.
earthworker Odgovori
mesečnu kartu za radnike i građane za prigradski prevoz (popust od 20%).

e izem vam popust! samo 20% jer derete na kartama a sa ovih 85% popusta sto se realno isplati ako doticni penzioneri mogu da se prvozaju najmanje 10 puta u toku godine verovatno ce smanjiti broj tih 65+ pre par godina nazvanih besplatnih karata jer treba se i popet u autobus plus ponekad voze kao da je krompir a ne putnici u pitanju. jednako pametan i komercijalan potez kao i oni svetleci znakovi na autobuskim stanicama sto vecim delom dana pise nema dolazaka.
JAPAJA Odgovori
Sa sajta Subotica Trans cenovnik

Mesečna karta za gradski prevoz za radnike i građane - za neograničeni broj putovanja.............2.451,00 RSD

E sad kako su dosli da je 85% 965 dinara sam Bog zna. Verovatno su sa casa kad se ucio procetni racun pobegli ili onaj koji im je prodao diplomu nije mogao da prepostavi da za zivota nisu naucili ni tablicu mnozenja a kamoli procentni racun. Uostalom takve pametnjakovice grad Subotica ima u Parking servisu pa im je dnevna karta "izracunata" kao da dan ima 36 sati a oni rade i nocu.

I mi treba da ocekujemo bolje sutra? Sa ovakvim kdrovima MALO SUTRA.
čika Joso Odgovori
Radi se o nama penzionerima sa penzijom većom od 25000 din Ako je puna cena mesečne karte u gradu Subotici tj.za gradska linije 2451 dinar onda po zakonu ( ko se malo razume u matematiku ) 965 dinara NE MOŽE DA BUDE 85% popusta.nego cena sa popustom iznosi 368 dinara, A ovo bi i mala deca iz osnovne škole izračunali Znači kada od 965 din oduzmemo 368 dinara neko bi u Subotica transu od svakog penzionera stavio u svoj džep po 597 dinara.
Videćemo od Nove godine koji će Vama Gospodo u subotca transu kupovati mesečnu penzionersku kartu po VAŠOJ CENI od 965 dinara. Zar ljudi koji su prešli svojih 65 godina nisu svi isti.a kakve usluge nam za te pare pružate vozite nas kao krompire prozori na autobusima prljavi,neki autobusi još saobraćaju sa drvenim sedištima itd.
Bilo bi pametnije da dajete popuste za vožnju Vašim autobusima i ljudima koji su silom prilika ostali bez posla ili se godinama nalaze na birou i čekaju posao
ttt Odgovori
Raspitajte se koja je puna cena mesečne radničke karte, pa tek tada računajte procente, a ne od karte sa popustom.
Aca Odgovori
Mislim da je u pitanju STRAŠNA diskriminacija penzionera koji su pošteno radili i zaradili penzije preko 25000 din kako po pitanju smanjenja tako sad i po pitanju subvencija za prevoz.Vreme je da se na ovu diskriminaciju penzinerske organizacije počnu žaliti zaštitniku građana jer ako se ovako nastavi svi će mo dostići penzije od 25000 din jer će se stalno nalaziti modeli da se onima koji imaju više,nešto skine.Vreme je da se oni penzioneri koji imaju više od 25000 din penzije organizuju u SINDIKAT OŠTEĆENIH PENZIONERA jer ih više niko ne štiti.
Carol Odgovori
Tesko i pisat o ovom.Svima nama najtezi nas slucaj. Moja majka tesko bolesna,potrebna joj tuda nega/koja naravno moja/. Od ovog stanja ja vec 7 god ne mogu da se zaposlim.Sama se brinem o njoj.Ona ima sva prava za besplatne prevoze,kojih,ni ne moze da iskoristi zbog bolesti.Ako napusta kucu zbog nekog pregleda,moram taxi zvat.Za sve ostle odlaske sam ja duzna,cega ima bas puno.Naravno to nikoga ne interesuje iz cega ja placam autobus.Cak bi i to puno pomoglo da nedeljno jednom mogu besplatno da koristim gradski prevoz..............
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.