Komentara: 9
Pregleda: 5458

Prijave za subvencionisanje gradskog prevoza lica starijih od 65 godina

05.12.2014. u 13:18h
Izvor: Subotica.com
Od sutra počinju prijave za subvencionisanje lica starijih od 65 godina za korišćenje usluga besplatnog gradskog prevoza. Pravo na besplatne karte imaju lica sa primanjima manjim od 25.000 dinara, dok će oni sa preko 25.000 imati popust od 85%.
Prijave za subvencionisanje gradskog prevoza lica starijih od 65 godina

Na osnovu Pravilnika o subvencionisanju cena komunalnih usluga koji je usvojila Skupština Grada Subotice na 25. sednici održanoj 30. oktobra koji počinje da se primenjuje počev od 1. januara 2015. godine utvrđeno je pravo:

  • na besplatnu uslugu prevoza u gradskom saobraćaju za lica starija od 65 godina, sa prebivalištem na teritoriji Grada Subotica, čija mesečna primanja ne prelaze 25.000 din
  • na besplatnu uslugu prevoza na jednoj relaciji u prigradskom saobraćaju (automatski važi za sve linije u gradskom saobraćaju) za lica starija od 65 godina, sa prebivalištem u naseljenim mestima na teritoriji Grada Subotice, čija mesečna primanja ne prelaze 25.000 din.

Zahtev za ostvarivanje prava korisnici mogu da podnose već od sutra u Uslužnom centru Gradske uprave Grada Subotice i u mesnim kancelarijama.

JP „Subotica-trans“ Subotice će, nakon dobijanja spiska sa imenima korisnika koji imaju pravo na besplatnu uslugu prevoza koji sačinjava Gradska uprava Grada Subotice, da izvrši aktiviranje elektronskih karata za prevoz (ova usluga se ne naplaćuje i nije potreban dolazak korisnika) odnosno izradu elektronskih karata za nove korisnike (izrada se naplaćuje u iznosu od 400,00 dinara po važećem cenovniku). Izrada elektronskih karata će se vršiti na Autobuskoj stanici Subotica i na svim prodajnim mestima JP „Subotica-trans“ Subotica (Turistička agencija, Patrija, Teslino naselje, Palić).

Preme važećem cenovniku JP „Subotica-trans“ Subotice, penzioneri sa primanjima preko 25.000 dinara imaju pravo da kupe penzionersku mesečnu kartu za gradski prevoz po ceni od 965 dinara (popust od 85 %) odnosno mesečnu kartu za radnike i građane za prigradski prevoz (popust od 20%).

Takođe, obaveštavaju se sva lica starija od 65 godina koji su korisnici povlašćenih karata za gradski prevoz  da elektronske karte za prevoz prestaju da važe sa datumom 1. januar 2015. godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 5458
Povezane teme

Suboticatrans

popust na karte suboticatrans

gradski prevoz

prevoz za stara lica

javni prevoz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.