Komentara: 25
Pregleda: 4586

Prijave za novčanu pomoć od 100 evra od 15. januara

10.01.2022. u 14:16h
Izvor: Subotica.com
Novčana pomoć u iznosu od 100 evra namenjena je mladima od navršenih 16 do navršenih 29 godina, za koju će moći da se prijave putem portala Uprave za trezor od 15. do 30. januara.
Prijave za novčanu pomoć od 100 evra od 15. januara

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina, kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije virusa kovid-19.

Novčana pomoć u iznosu od 100 evra (u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu ovog zakona) namenjena je mladima od navršenih 16 do navršenih 29 godina, na dan stupanja na snagu ovog zakona.

Prijave za građane kojima se predloženim zakonskim rešenjem utvrđuje pravo na novčanu pomoć, a koji su državljani sa prebivalištem u Republici Srbiji i poseduju važeću ličnu kartu, vršiće se elektronski, putem portala Uprave za trezor od 15. do 30. januara. 

Njima će nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke) biti zavedena prijava, čiji će status moći da provere na portalu Uprave za trezor. Ukoliko neko nema račun u banci, potrebno je da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun.

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, novčana pomoć će biti uplaćena automatski, odnosno bez podnošenja prijave.
 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 4586

Povezana vest

Povezane teme

novčana pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.