Komentara: 3
Pregleda: 8871

Prijava na evidenciju nezaposlenih i podnošenje zahteva za novčanu naknadu elektronskim putem, posebne mere za vreme vanrednog stanja

29.03.2020. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Prijava na evidenciju nezaposlenih i podnošenje zahteva za novčanu naknadu elektronskim putem, posebne mere za vreme vanrednog stanja

Kako je Vlada Republike Srbije početkom sedmice donela Uredbu o primeni rokova u upravnim postupcima za vreme vanrednog stanja, Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da stranke koje nisu u mogućnosti da se prijave na evidenciju nezaposlenih i podnesu zahtev za novčanu naknadu elektronskim putem ili putem pošte za vreme trajanja vanrednog stanja, moći će ove radnje da preduzmu po prestanku vanrednog stanja. Za vreme vanrednog stanja prekinuće se i računanje rokova.

- Smatraćemo da je dostava rešenja i drugih pismena od strane organa, od kojih počinju da teku rokovi koji se ne mogu produžiti (prekluzivni rokovi) izvršena kad istekne 15 dana od prestanka vanrednog stanja. Od tog dana počinje računanje rokova za izjavljivanje žalbi, prigovora, drugih pravnih sredstava, kao i preduzimanje radnji koje su vezane za rokove koji se inače ne mogu produžavati. - poručuju iz Nacionalne službe za zapošljavanje te dodaju da ako je stranka blagovremeno podnela podnesak u vreme vanrednog stanja ili pre isteka 15 dana od prestanka vanrednog stanja da nije potrebno da isti ponovo podnosi.

Takođe, produžuju se rokovi za postupanje upravnih organa (rešavanje po zahtevima, žalbama, drugim pravnim sredstvima, kao i drugim podnescima stranaka) za 30 dana, od dana prestanka vanrednog stanja.

Sve informacije možete pronaći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje ili pozvati Filijalu Subotica na telefon 024/644-600, radnim danima od 8 do 15 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 8871
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

vanredno stanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.