Komentara: 18
Pregleda: 4603

Prezentacija spomenika istaknutih ličnosti Subotice

03.09.2013. u 15:50h
Izvor: RTV Yueco
Oko četrdesetak Subotičana prisustvovalo je juče prezentaciji spomenika istaknutih ličnosti Subotice u okviru manifestacija u povodu proslave Dana grada. Organizatori šetnje od spomenika Ivana Sarića do Aleksandra Lifke su Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica i Turistička organizacija grada.
Prezentacija spomenika istaknutih ličnosti Subotice

Okupljeni Subotičani su sinoć imali priliku da čuju biografije 12 istaknutih ličnosti Subotice čiji se spomenici nalaze u centru grada. Obilazak je počeo kod spomenika Ivanu Sariću, a završen je kod spomen ploče posvećene Aleksandru Lifki. Prisutni sugrađani sa kojima smo razgovarali smatraju da bi grad trebalo da povede više računa o ličnostima koje su zadužile grad.

Prezentaciju 12 spomenika istaknutih ličnosti Subotice u okviru manifestacija posvećenih proslavi Dana grada organizovali su Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica i Turistička organizacija. Tokom obilaska Subotičani su mogli da čuju zanimljive detalje iz biografija ličnosti kojima su spomenici podignuti, ali i o autorima samih spomenika.

U okviru zaštićenog jezgra Subotice postoji veliki broj spomenika, bista i spomen ploča kojima su istaknute ličnosti grada ovekovečene. Za obeležavanje Dana grada izabrano je 12 ličnosti, među kojima su: Ivan Sarić, car Jovan Nenad, Geza Čat, Danilo Kiš, pop Blaško Rajić i Aleksandar Lifka koji su zadužili naš grad I dali veliki doprinos u različitim oblastima delovanja kojima su se bavili.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 4603

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.