Komentara: 1
Pregleda: 2426

Preventivni zdravstveni pregledi sutra u MZ Gat

03.02.2020. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka, Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje, u partnerstvu sa Domom zdravlja, organizuje promotivnu akciju u utorak, 4. februara, u prostorijama Mesne zajednice Gat (Ruđera Boškovića 22), u periodu od 8 do 11 časova.
Preventivni zdravstveni pregledi sutra u MZ Gat

Zainteresovani sugrađani biće u prilici da izmere telesnu visinu i težinu, kao i stepen uhranjenosti (BMI) na vagi koja, pored BMI, određuje i procenat masnog tkiva, vode i visceralne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela. Preciznija merenja pružiće mogućnost lekarima da kompletnije sagledaju status uhranjenosti i tako daju preciznija uputstva i savete sugrađanima u vezi sa ishranom, unosom tečnosti i fizičkom aktivnosti.

Pored toga, sugrađani će moći i da izmere krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, dok će svi zainteresovani u uzrasnoj dobi od 50 do 74 godine, biti u mogućnosti da urade i FOB test (test na prisustvo minimalne količine krvi u stolici), a sve žene da bave pregled dojki. Po izvršenim merenjima, sugrađani će dobiti potrebne savete, kao i preporuku o potrebi odazivanja na skrining preglede.

Svi pušači i oni koji su izloženi duvanskom dimu imaće priliku da izmere vrednost ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu na aparatu smokilajzer. Svi pušači će dobiti i savete kako da budu efikasni u ostavljanju cigareta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2426
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

dom zdravlja subotica

kontrola zdravlja

centar za promociju zdravlja

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.