• Pregleda: 3957

Preventivni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici i ambulantama Doma zdravlja

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, nastavlja se u nedelju, 3. novembra, u Opštoj bolnici Subotica i ambulantama Doma zdravlja. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će u bolnici moći da urade neurološki, oftalmološki i mamografski pregled, dok će u ambulantama moći da urade EKG pregled, te izmere nivo šećera u krvi i krvni pritisak.
Preventivni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici i ambulantama Doma zdravlja

U cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu, ove nedelje sugrađani će u Opštoj bolnici moći da urade neurološki pregled, za koji je potrebno da se jave u internističku ambulantu Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Ukoliko žele da obave oftalmološki pregled, potrebno je da se jave u oftalmološku ambulantu Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Mamografski pregled će se obavljati ženama starosti između 50 i 69 godina, ukoliko u prethodne dve godine nisu uradile isti. Iz Opšte bolnice napominju da preventivnim pregledom neće biti obuhvaćene pacijentkinje koje su u redovnom onkološkom praćenju.

Iz Opšte bolnice podsećaju da na besplatne preventivne preglede mogu da se jave i sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, samo je potrebno da sa sobom ponesu bilo koji dokument za identifikaciju.

Istog dana, Dom zdravlja Subotica organizovaće besplatne preventivne preglede za sugrađane na EKG aparatima, merenja krvnog pritiska i šećera u krvi u gradskim i vangradskim ambulantama. 

Preventivni pregledi u gradu obavljaće se u zdravstvenim ambulantama na adresi Beogradski put 55, Zmaj Jovina 29, Segedinski put 42 i Aksentija Marodića bb, kao i u ambulantama "Peščara" (Šabačka bb) i "Mali Bajmok" (Franje Kluza 2).

U vangradskim naseljima, preventivni pregledi obavljaće se u zdravstvenoj ambulanti "Palić" (Veliki park 8), zdravstvenoj stanici "Čantavir" (Jožefa Atile 13), zdravstvenoj ambulanti "Tavankut" (Marka Oreškovića bb), zdravstvenoj stanici "Bajmok" (Maršala Tita bb), zdravstvenoj ambulanti "Kelebija" (Veljka Vlahovića 8) i zdravstvenoj ambulanti "Đurđin" (Borisa Kidriča bb).

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Marija Odgovori
Dobro je to jos samo da gradjani koji dodju i dobiju uslugu. A KADA CE DEXA BITI U FUNKCIJI pa da i to ukljucite u pregled,Inace takav pregled moramo placati privatno u banji Kanjiza. ZASTO......
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.