Komentara: 6
Pregleda: 7907

Prevaranti po kućama prikupljaju novac za Olivera Pal Gajodija

29.11.2020. u 18:35h
Izvor: Subotica.com
Roditelji jedanaestomesečnog Olivera iz Bajmoka, koji boluje od genetske mišićne atrofije, upozorili su građane da imaju saznanja da nepoznata lica idu po kućama i prikupljaju novac za lečenje njihovog sina, što je, kažu, prevara.
Prevaranti po kućama prikupljaju novac za Olivera Pal Gajodija

U pomoć za Oliverovo lečenje mesecima je akitvno uključena čitava zajednica u Srbiji, posebno u Vojvodini, a prikupljaju se i novčane donacije u Mađarskoj. Oliveru je potrebna genska terapija, koja košta ukupno 2,3 miliona evra, pa je svaka pomoć i više nego dobrodošla.

Nažalost, i pored svih ljudi velikog srca nađe se neko ko će svu ovu dobrotu da zaseni, jednim sebičnim i čoveku nedostojnim gestom. Nakon brojnih velikih akcija koje su se održavale proteklih meseci, između ostalih lokacija i u Subotici, porodica Pal Gajodi je došla do saznanja da je došlo do zloupotrebe Oliverove situacije, o čemu je javno upozorila. 

- Došli smo do saznanja da je zloupotrebljena Oliverova bolest za prikupljanje novca od strane nepoznatih lica, koja idu po kućama, i traže od građana da doniraju. Mi kao porodica nismo nikome dali saglasnost za ovakav vid prikupljanja novca, te vas molimo da ni u kom slučaju ne dajete novac ako vam neko dođe na vrata da traži pomoć za Olivera - apeluje porodica Pal Gajodi. - Obratite pažnju na ovakve slučajeve, nemojte dozvolite da vas prevare, a ako ste u mogućnosti prijavite slučaj policiji.

Podsetimo, Oliver Pal Gajodi od prvih meseci života hrabro vodi tešku bitku protiv smrtonosne spinalne mišićne atrofije, a jedina šanska za ozdravljenje je lek koji košta preko dva miliona evra. U cilju prikupljanja pomoći za njegovo lečenje do sada je samo u Subotici organizovano više humanitarnih bazara tokom kojih je prikupljeno oko 1,5 milion dinara, kao i brojne druge veće ili manje akcije sa istim ciljem. Oliver će 17. decembra proslaviti svoj prvi rođendan.

Svi koji žele da pomognu, mogu to da učine i slanjem SMS poruke 848 na broj 3030 ili uplatom na račune Fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić":

Dinarski račun: 160-6000000732419-36
Devizni račun: 160600000073285198
IBAN: RS35160600000073285198
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 7907
Povezane teme

Humanitarna akcija

oliver pal gajodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.