Komentara: 1
Pregleda: 1684

Preporuka Ombudsmana

24.08.2011. u 16:24h
Izvor: RTV Yueco
Preporuka Ombudsmana

Pokrajinski ombudsman uputio je preporuku Institutu za onkologiju Vojvodine i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, kako bi se obezbedila pristupačnost zdravstvene zaštite, kao i smanjenje vremena čekanja na zdravstvene usluge prilikom pružanja usluga zračne terapije i dijagnostičkih procedura u Zavodu za nuklearnu medicinu i Zavodu za radiološku terapiju.

Ombudsman je primio blizu 100 pritužbi građana, u kojima je ukazivano na nemogućnost ostvarivanja prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja u skladu sa medicinskim kriterijumima na Institutu za onkologiju Vojvodine i to dijagnostičkih procedura i zračne terapije.

Podnosioci predstavki isticali su da nisu u mogućnosti da zakažu preglede i terapiju, a da iste nisu u mogućnosti da obave u nekoj drugoj ustanovi i ne mogu da dobiju informaciju o tome kada bi pregled ili terapiju mogli da obave. 

Pokrajinski ombudsman je ukazao na to da još uvek nisu iskorišćene sve zakonske mogućnosti za prevazilaženje ovog problema, te je preporučio da se postojećim kapacitetima organizuje smenski rad, do trajnog sistemskog rešenja nastale situacije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1684
Povezane teme

socijalna zaštita

ombudsman

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.